Πνέει τα λοίσθια ή ποιεί τη νήσσαν το ΕΣΡ;

Μιντιάρχης | Θα μας τρελάνουν δαύτοι με το ΕΣΡ, δεν εξηγείται αλλιώς…

Ο ορισμός του «ό,τι να ‘ναι»… - Αν δεν πήρατε πρέφα τι είχε γίνει τις τελευταίες ώρες στη Βουλή… εσείς χάνετε.

«Πακέτο» -όπως κατήγγειλαν κόμματα της αντιπολίτευσης- ήταν η συμφωνία κυβέρνησης και Ελληνικής Λύσης προκειμένου να «περάσει» από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο διορισμός του «γαλάζιου» ΕΣΡ με μέλος πρώην υπουργό και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ. Ποιο ήταν το αντάλλαγμα; Σύμφωνα με την κριτική των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλλει η απελθούσα διοίκηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στον Κυριάκο Βελόπουλο.

Τι παίχτηκε επακριβώς; Κυβερνητικός… συνεργός της κυβέρνησης και του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, αναδείχθηκε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο ψήφισε τον διορισμό του «ακομμάτιστου» ΕΣΡ.

Κατά τη συζήτηση της διάσκεψης για τα νέα μέλη της ολομέλειας του ΕΣΡ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, παραδέχτηκε πως η απελθούσα διοίκηση της ανεξάρτητης Αρχής έχει επιβάλλει πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στον τηλεπωλητή επιστολών του Ιησού, Βελόπουλου, για τα όσα έλεγε live σε διάφορες εκπομπές του στην πανδημία για φάρμακο κατά του… covid (και το πούλαγε). «Το deal το είδαμε, είναι πολλά τα λεφτά» σχολίασε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι για να σβηστεί το πρόστιμο στον Βελόπουλο.

Αυτό, όμως, που έκανε και τους δύσπιστους να αναθεωρήσουν είναι το γεγονός ότι οι δύο εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης στη διάσκεψη υπερψήφισαν εκτός από τον διορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ και το «ξήλωμα» της ΑΔΑΕ, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, να κάνει λόγο για «συμφωνία πακέτο».

Προηγουμένως, ο Τασούλας είχε φροντίσει να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στην αίθουσα, κάνοντας μία κατά το δοκούν ανάγνωση της συνταγματικής πρόβλεψης για πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Ειδικότερα, έκρινε ότι τα 3/5 επί των 27 μελών αποτυπώνονται στον αριθμό 16. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, αλλά και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ αντέτειναν πως ο ακριβής αριθμός είναι 16,2 και πως αν η πλειοψηφία υιοθετήσει την άποψη για 16, τότε καταστρατηγεί το Σύνταγμα, αφού θα πρέπει να προκριθεί η λύση για 17 θετικές ψήφους.

Και σε εκείνο το σημείο, ο Πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να υποβιβάσει τη νοημοσύνη των βουλευτών της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως δεν μπορούν να τεμαχίσουν κάποιον βουλευτή για να προκύψει ο ακριβής αριθμός, ενώ πρόσθεσε πως η μειοψηφία ήταν ενήμερη για τη διαδικασία. Προφανώς, πρόκειται για ένα αυτοαναιρετικό επιχείρημα, καθώς δεν θα προκαλούσε καμία απολύτως διαφορά εάν η ψηφοφορία λάμβανε χώρα την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη. Ωστόσο, ο Τασούλας επέμενε στον συλλογικό εμπαιγμό…


🐦Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

📧 E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.