Κοντά στο μεγάλο deal: Προχωράει το μιντιακό μπαμ της χρονιάς…

Μιντιάρχης | Τι αγοράζουν Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου, τι χαλάει

Έχουν κι άλλη διάθεση να επενδύσουν στα Μέσα ενημέρωσης.

Όσο περνάει ο καιρός, όσο εντείνεται η διάθεση του ομίλου των Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρου Εξάρχου να επενδύσουν στα Μέσα ενημέρωσης (με κινήσεις όπως η εξαγορά του Action24, η ενοικίαση του Attica TV και η εξαγορά του Flash.gr), τόσο και… φουντώνουν οι φήμες στη δημοσιογραφική πιάτσα για εξαγορές.

Βέβαια η εν λόγω τρόικα είναι επιχειρηματίες, σοβαροί και επιτυχημένοι και όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα για εκδότες-ιδιοκτήτες Μέσων που θέλουν να πασάρουν χρέη και υποχρεώσεις.

Εξ ου και μερικά deals δεν προχώρησαν ενώ για άλλα βρίσκονται σε διαδικασία εξαγοράς. Τελευταίος που είδε τις προσδοκίες του να εξανεμίζονται είναι ο Χρήστος Μεμής, ιδιοκτήτης του Protagon ο οποίος αποτιμούσε την εταιρία του στα επίπεδα των 2,3 εκατ. ευρώ.

Για την εξαγορά του «Πρώτου Θέματος», ενώ υπήρχε συμφωνία στα 45 εκατ. ευρώ, μαζί με τα μεγάλα δάνεια της εταιρείας, στο τέλος μάλλον το deal χαλάει. Αιτία η επιθυμία του εκδότη Τάσου Καραμήτσου να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε εφημερίδα και site και την επόμενη μέρα.

Κι ενώ για το iefimerida όλα δείχνουν ότι στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία (τα έχουν βρει στα 7 εκατ. ευρώ), η πιάτσα βοά τα τελευταία 24ωρα για έναν μεγάλο, digital όμιλο που αναζητά, όχι αγοραστή αλλά συμπαίκτη / -ες. Μάλιστα συζητήθηκε να πωληθεί μόνο το αθλητικό site του ομίλου, αλλά μέχρι στιγμής δεν βγαίνει… καπνός.

Ζητάει πολλά το «αφεντικό».


🐦Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

📧 E-mail εις το [email protected]

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.