Αναμένεται να σαρώσει: Η πρώτη ελληνική σειρά μπαίνει στο Netflix

Πανό, υβριστικά, γουρουνοκεφαλές: Σε ντοκιμαντέρ του Netflix η μεταγραφή  του αιώνα

Η μετακίνηση του Λούις Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ήταν η μεταγραφή… του αιώνα; Ναι, ήταν. Η μετακίνηση του Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης έγινε με τέτοιον τρόπο και προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις που μόνο ένας τέτοιος χαρακτηρισμός της αρμόζει.

Ήταν τότε που, εν αναμονή προεδρικών εκλογών τόσο στην Μπαρτσελόνα, όσο και στη Ρεάλ, το όνομα του Πορτογάλου σταρ είχε αρχίσει ήδη να εμπλέκεται στις μεταγραφικές υποσχέσεις που πάντοτε δίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Κι ενώ ο (υποψήφιος στους Καταλανούς) Γουίς Μπασάτ είχε τάξει τον… Ζινεντίν Ζιντάν, ο Φλορεντίνο Πέρεθ διεκδικούσε για πρώτη φορά το χρίσμα του προέδρου της «βασίλισσας» με δέλεαρ την απόκτηση του σταρ της Μπάρτσα.

Και, στις 24 Ιουλίου 2000, ο Πέρεθ ως πρόεδρος της «βασίλισσας» παρουσίασε τον Λουίς Φίγκο να κρατά εμφανώς αμήχανος τη φανέλα της Ρεάλ, έχοντας «λύσει» το καταλανικό του συμβόλαιο με την καταβολή ρήτρας ύψους 62 εκατ. ευρώ. Ποσό που αποδείχθηκε, στο μυαλό των φίλων της Μπαρτσελόνα, ισάξιο με… 30 αργύρια.

Τρεις μήνες μετά, ο Φίγκο πάτησε το «Καμπ Νου» ως παίκτης της Ρεάλ, αλλά συνάντησε την ίδια την κόλαση: πανό με υβριστικά μηνύματα, κούκλες «Ιούδα», συνθήματα με το pesetero (σ.σ. φραγκοφονιάς), μέχρι και… πλαστικές, ερωτικές κούκλες με το όνομά του στην πλάτη αλλά και μια απίθανη γουρουνοκεφαλή να πέφτει στο γήπεδο όταν πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ.

Η εν λόγω ιστορία αποκαλύπτεται στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 25 Αυγούστου. Αν μη τι άλλο θα κάνει… θραύση.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.