Πάει για νέο ρεκόρ απόψε η Εθνική

Πάει για νέο ρεκόρ απόψε η Εθνική

Στον προημιτελικό με τη Γερμανία θα πιάσει… κόκκινο η τηλεθέαση.

Η Ελλάδα έγινε η τελευταία χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 έπειτα από τη νίκη επί της Τσεχίας, ολοκληρώνοντας τη φάση των «16» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που συνεχίζεται στο Βερολίνο.

Έτσι θα παίξει με τη Γερμανία στον προημιτελικό της Τρίτης 13/9 στις 21:30 (live από την ΕΡΤ1) με φόντο την πρόκριση στη ζώνη των μεταλλίων.

Και φυσικά σαρώνει, εκτός από το παρκέ, και σε τηλεθέαση! Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η Κυριακή ημέρα «έγραφε» ΕΡΤ στις τηλεοράσεις των τηλεθεατών, και μάλιστα από νωρίς το πρωί, γεγονός που αποτυπώθηκε στη συνολική τηλεθέαση, η οποία έφτασε το 17,4% για την ΕΡΤ1, φέρνοντάς τη στην πρώτη θέση μεταξύ των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Ακολούθησε ο ALPHA  με 11% και ο ΑΝΤ1 με 8,9%.

Αν μάλιστα στο ποσοστό τηλεθέασης της ΕΡΤ1 προστεθεί και εκείνο της ΕΡΤ2 (4%) και της ΕΡΤ3 (3,5%) και τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης έφτασαν το 25%.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι άλλοι παίκτες της Εθνικής μας Ομάδας μπάσκετ του Δημήτρη Ιτούδη τράβηξαν πάνω τους όλο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Τσεχία, μία στις δύο τηλεοράσεις πανελλαδικά ήταν συντονισμένη με την ΕΡΤ1, που μετέδιδε την αναμέτρηση, με τουλάχιστον ένα τέταρτο η τηλεθέαση να ξεπερνά το 52%.

Τέλος, συντονισμένοι με την ΕΡΤ3, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα-θρίλερ μεταξύ Φιλανδίας – Κροατίας, παρέμειναν οι φίλοι του μπάσκετ –και όχι μόνο–, με την τηλεθέαση να ξεπερνά το 11%.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.