Οριστικό! Έκλεισαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League

Οριστικό! Έκλεισαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League

Σε ποιο κανάλι;

Όχι πως δεν το περιμέναμε, αλλά μια μικρή αγωνία υπήρχε, ρε παιδί μου. Η ΕΡΤ έδωσε λοιπόν τα χέρια με τον ΕΣΑΚΕ και φέτος η Basket League θα μεταδίδεται από τη δημόσια τηλεόραση.

Το θέμα αποκάλυψε η σημερινή «Live Sport» με αποκλειστικό ρεπορτάζ, αλλά υπάρχει και μια εκκρεμότητα, η οποία βέβαια δεν αφορά στην ΕΡΤ αλλά τις ίδιες τις ομάδες. Και εξηγούμεθα.

Το συμβόλαιο είναι μονοετές θα υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμη μία σεζόν. Αλλά με νέους οικονομικούς όρους: οι ΚΑΕ ζητούσαν 7 εκατομμύρια ευρώ για φέτος, και εντέλει η ΕΡΤ προσέφερε  6,5 μεν αλλά ένα εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Εκκρεμεί λοιπόν, και αυτό θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου… η μοιρασιά. Από τα 6,5 εκατ. ευρώ περίπου 800.000 ευρώ αφορούν σε κρατήσεις και χρήματα που πηγαίνουν σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ για τα λειτουργικά έξοδα, πληρωμές κομισάριων, διαιτητών κ.ά. Άρα απομένουν περίπου 5,7 εκατ. ευρώ για να μοιραστούν σε 12 ομάδες και φυσικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πάρουν τα περισσότερα. Εκτιμάται ότι θα είναι γύρω 1,2 εκατ. ευρώ έκαστος.

Η ΑΕΚ ζητάει 750.000 ευρώ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης από 450.000 έκαστος άρα οι υπόλοιπες 7 θα μοιραστούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περί τις 240.000 ευρώ η καθεμιά. Εκτός κι αν δεν συμφωνήσουν…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.