Κίνηση-ματ ΑΝΤ1+ εν όψει Μουντιάλ - Τόσο κοστίζει πλέον το πακέτο μετάδοσης των αγώνων!

ΑΝΤ1 και Μουντιάλ | Πολεμούν την πειρατεία, χάνουν πελατεία

Μια πρεμιέρα, σκέτη αποτυχία…

Πολλά ήταν τα προβλήματα στην πρώτη μετάδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 από τον ΑΝΤ1 κι ακόμη δεν ξεκίνησαν οι αυτές στο συνδρομητικό ΑΝΤ1+.

Θα τις δούμε σήμερα, στις 15:00 με το Αγγλία – Ιράν και στις 18:00 με το Σενεγάλη – Ολλανδία.

Το e-mail της στήλης γέμισε με οργισμένα μηνύματα αναγνωστών. Αρκετοί, ενώ επέλεξαν να κάνουν (αρκετοί, τελευταία στιγμή) συνδρομή στο ΑΝΤ1+, δεν κατόρθωσαν να συνδεθούν. Είτε γιατί η Smart TV τους ή το κινητό τους έχουν λογισμικό που δεν «σηκώνει» το ΑΝΤ1+, είτε επειδή υπήρξαν αρκετές διακοπές στη μετάδοση, είτε επειδή (άκουσον άκουσον) δεν επιτρέπεται, αν είσαι σε υπολογιστή και έχεις δύο οθόνες, η μετάδοση αν το έχεις συνδεδεμένο με καλώδιο HTMI. Και δεν είχα μόνο εγώ το θέμα…

Πρωτοφανές! Και εμπειρικά να σας το αναφέρω, κάθισα σε υπολογιστή, έπαιζα τα στοιχηματάκια μου και άνοιξα στις 18:00 (καθότι δεν έχω κεραία) το antennaplus.gr. Όχι, δεν το επέτρεπε. Το απαγορεύει. Κι όμως, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο βλέπω και Nova (μέσω EON TV) και Cosmote TV (μέσω της OTP πλατφόρμας της). Βλέπω κανονικά.

Και κατέληξα να παρακολουθήσω, ενώ πλήρωσα συνδρομή, το Κατάρ – Εκουαδόρ 0-2 μέσω…  Nova μιας και το έδειχνε ο «ελεύθερος» ΑΝΤ1 (ως ισχύει, βάσει νόμου). Κι αυτό διότι ο ΑΝΤ1 δεν σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις τον «ελεύθερο» ΑΝΤ1 μέσω antennaplus.gr – κι εκεί συνδρομή θέλει.

Σε επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα του ΑΝΤ1, διευκρίνισαν ότι για να καταπολεμήσουν την πειρατεία, επέλεξαν από το εμπόδιο της δεύτερης οθόνης αν συνδέεται μέσω HTMI η οθόνη, κάτι πρωτάκουστο και πρωτοφανές! Σε Nova και σε Cosmote TV μ@κ@κες είναι, δηλαδή;

Ας είναι. Πάλι καλά που «δανείστηκαν» από το Open τον Αλέξη Σπυρόπουλο και τον έστειλαν στο Κατάρ. Εξαιρετικός. Μοναδικός στο σπικάζ. Δίπλα του όμως, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, πιο «λίγος» κι από όσο περίμενα: άστοχα σχόλια, βαρετές κουβέντες. Χάθηκε να πάρουν ένα Νίκο Νιόπλια, που είναι άψογος στις αναλύσεις, έναν Κώστα Κατσουράνη, έναν άλλον, έστω;

Στον ΑΝΤ1 δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι προϊόν απέκτησαν. Το Μουντιάλ είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Άντε τώρα να εξηγήσεις στον 70χρονο, πάνω στο χωριό, πώς θα δει αγώνες. Ούτε καν στο καφενείο του χωριού δεν έχουν καταλάβει. Και θα κερδίσουν, τι; Ας πούμε 50.000 συνδρομές με 6μηνη δέσμευση. Τον Μάιο ποιος θα πάει για να ανανεώσει; Και τι να δει, το… Μουντιάλ Γυναικών που πήραν για το καλοκαίρι, πακέτο με τον Ανδρών; Αστειότητες.

Αν θέλετε να νικήσετε, ως λέτε, την πειρατεία, κάντε κάτι άμεσα. Διότι λύσεις υπάρχουν: μια από τις πιο εύκολες, να βάλεις VPN και να δεις την ιταλική RAI ή το κυπριακό ΡΙΚ. Στο Τουίτερ γραφόταν κατά κόρον χθες.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.