Τεράστιο μιντιακό deal στη Formula 1 που αλλάζει τα δεδομένα

Τεράστιο μιντιακό deal στη Formula 1 που αλλάζει τα δεδομένα

Αλλάζουν τα δεδομένα…

Οι αγώνες της Formula 1, ως όλα δείχνουν, «κλειδώνουν» μετά το 2030 και οι μεταδόσεις θα γίνονται μόνο μέσω Apple TV+. Σύμφωνα με το περιοδικό «Business F1», η Apple οδεύει στο να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της F1 με μια… τρομακτική προσφορά, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως (!).

Μια προσφορά, η οποία είναι πάνω και από το διπλάσιο από αυτό που λαμβάνει η Formula 1 από τα παγκόσμια τηλεοπτικά της δικαιώματα, που φέρνει την Apple σε θέση οδηγού στα αθλητικά, τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι άνθρωποί της πείστηκε από την επιτυχία του Season Pass για το ποδοσφαιρικό MLS των ΗΠΑ, που έφερε πολλές συνδρομές.

Τεράστιο μιντιακό deal στη Formula 1 που αλλάζει τα δεδομένα

Ωστόσο, η Apple θα πρέπει να προχωρήσει βήμα προς βήμα προτού μπορέσει να διεκδικήσει αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης σε όλο τον κόσμο μιας και αρκετοί εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν επί του παρόντος μακροχρόνιες συμβάσεις με την F1. Για παράδειγμα, το Canal + έχει τα δικαιώματα στη Γαλλία μέχρι το 2029. Η αντεπίθεση της Apple θα μπορούσε στη συνέχεια να ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το 2026, για να διαδεχθεί το ESPN του οποίου τα τηλεοπτικά δικαιώματα λήγουν το 2025.

Η Apple έχει επενδύσει πολλά στην over the top υπηρεσία της Apple TV+ τα τελευταία χρόνια. Εκτός από αποκλειστικό περιεχόμενο, απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης πρωταθλημάτων MLS και MLB (μπέιζμπολ) στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.