Πολιτική Προστασία: Αποσύρει το νέο της σποτ με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη

Μετά τα 716 σημερινά κρούσματα: Έρχεται νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Ανακοινώνεται...

Τεράστια ανησυχία προκαλούν σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα τα 716 σημερινά κρούσματα κορωνοϊού, με την Αττική να είναι ένα βήμα πριν χαρακτηριστεί «κόκκινη περιοχή».

Ο Νίκος Σύψας έκρουσε ξανά το καμπανάκι του κινδύνου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθιστώντας σαφές πως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως περίμεναν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

«Η Αττική φλερτάρει με το ‘κόκκινο’, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Αν βγει κόκκινη τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν αυτόματα», είπε χαρακτηριστικά, με τις απαράδεκτες εικόνες συνωστισμού στο κέντρο της Αθήνας με το άνοιγμα του λιανεμπορίου να καθιστούν σαφές πως τα κρούσματα θα αυξηθούν κι άλλο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε άμεσες αποφάσεις της κυβέρνησης με τα δεδομένα να οδηγούν σε «φρένο» στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, στην επαναφορά του click away αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00,μέτρα που όπου να’ ναι θα ανακοινωθούν.

Να σημειωθεί, πάντως, πως ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ολιβιέ Βεράν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου υποστήριξε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν αποδείχτηκε επαρκές μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα του, η οποία μόνο την Τετάρτη ανακοίνωσε περισσότερα από 27.000 νέα κρούσματα.