Ταμείο έκτακτης ανάγκης για τα ΜΜΕ φτιάχνει η κυβέρνηση, αλλά…

Ταμείο έκτακτης ανάγκης για τα ΜΜΕ φτιάχνει η κυβέρνηση, αλλά…

Τι απάντησε ο Στέλιος Πέτσας στην ΕΣΗΕΑ.

Πρόταση για τα ΜΜΕ του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών πολιτισμού και οπτικοακουστικών θεμάτων πρότεινε τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου έκτακτης ανάγκης για τα Mέσα ενημέρωσης, προτείνοντας δύο εναλλακτικούς τρόπους.

Είτε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Coronavirus Response Investment Initiative», είτε ως ad hoc χρηματοδοτικό εργαλείο υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με στόχο τη διοχέτευση κεφαλαίων στον συγκεκριμένο τομέα. Τούτη, παράλληλα με την προώθηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κατάρτιση των δημοσιογράφων.

Συνάμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Πέτσας περιγράφει τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τη στήριξη και την ενίσχυση των ΜΜΕ, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που αυτά έχουν διαδραματίσει στην ενημέρωση των πολιτών για την προστασία από τον κορωνοϊό («φωτογραφίζοντας» την καμπάνια των 20 εκατ. ευρώ για το «Μένουμε Σπίτι».

Και υπογράμμισε ότι στόχος των μέτρων είναι η υποστήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν ενώ επανέλαβε την ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης των ΜΜΕ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσω μιας σταθερής, βιώσιμης, διαφανούς και επαρκούς χρηματοδότησης.

Στη θεωρία, όλα καλά, ως πάντα. Ιδέες και προτάσεις έχουν όλοι, πολλώ δε μάλλον οι κυβερνώντες. Επί του πρακτέου όμως; Από τις αρχές Μαρτίου είναι ενήμερη η κυβέρνηση για την αυξανόμενη, ελέω κορωνοϊού, κρίση στα ΜΜΕ και ειδικά στον Τύπο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.