Λίνα Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης με εξαπάτησε προσωπικά, είναι επικίνδυνος άνθρωπος»

Λίνα Μενδώνη: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης με εξαπάτησε προσωπικά, είναι επικίνδυνος άνθρωπος»

Η Υπουργός Πολιτισμού διαχωρίζει τη θέση της.

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου παραχώρησε μερική ώρα πριν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας μεταξύ άλλων και για τις κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

H κ. Μενδώνη ανακοίνωσε πως έχει ήδη προσφύγει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι κατηγορίες που βαραίνουν τον γνωστό σκηνοθέτη.

Η ίδια, διαχώρισε τη θέση της από όσα ακούγονται για τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν γνώριζε τι συμβαίνει και ότι ο Λιγνάδης ουδέποτε υπήρξε προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιθέτως ο πρωθυπουργός «τον γνώριζε όπως όλοι, από το θατρικό σανίδι».

«Τον πιέσαμε πολύ να μάθουμε αν αυτές οι φήμες αληθεύουν. Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε και εξαπάτησε κι εμένα προσωπικά με υποκριτική τέχνη. Μας είπε ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν, εξακολουθούσε να επιμένει, παραιτήθηκε μετά τη συνέντευξη του Νίκου Σ. που επέδρασε καταλυτικά στην απόφασή του να παραιτηθεί. Με εξαπάτησε προσωπικά. Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Ποτέ δεν ήρθε κανένας δημοσίως και επισήμως να κάνει κάποια καταγγελία. Το ότι τον απέπεμψε το Εθνικό για ανάρμοστη συμπεριφορά δεν το γνωρίζαμε δεν υπήρχε καταγγελία γραπτώς. Για να παρέμβει η Δικαιοσύνη έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες. Δεν συγκαλύψαμε τίποτα.

Δεν καθυστέρησα καθόλου αφότου η καταγγελία έγινε επωνύμως και η μήνυση με το όνομα του θύτη και του θύματος. Η καταγγελία με όνομα και επώνυμο προέκυψε χθες τα ξημερώματα», κατέληξε είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.