Αλέξης Κούγιας: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί» (Vid)

Αλέξης Κούγιας: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί» (Vid)

«Έχω δηλώσει ότι δεν υπερασπίζομαι τοκογλύφους και παιδεραστές».

Στα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας μίλησε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, έχοντας αναλάβει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις (και) κατά ανηλίκων.

Ο γνωστός ποινικολόγος παρέλαβε το πρωινό της Τρίτης τα έγγραφα της υπόθεσης, τη δικογραφία, μη διστάζοντας να δηλώσει… έκπληκτος με όσα αντίκρυσε στο LiveNews του Mega με τον Νίκου Ευαγγελάτου

Ο ίδιος έκανε λόγο για «χοντροκομμένα ψέματα από δήθεν παθόντες», ξεκαθαρίζοντας πως παρά τα αρνητικά σχόλια και τις απειλές που δέχεται, θα παραμείνει συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Παίρνω αντίγραφα σήμερα και αντί για 41 καταθέσεις που να τον κατονόμαζαν για παιδεραστίες, βρίσκω μια δικογραφία με 5 σελίδες. Την κατάθεση μιας κυρίας που δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη, που λέει ότι απατούσε τον σύντροφό της με τον Λιγνάδη, την οποία ο ίδιος απέρριψε. Και αυτή είναι σημαντική μάρτις; Και μαζί με αυτή δύο ομοφυλόφιλοι ακραίοι…», σχολίασε με τον Ευαγγελάτο να διακόπτει προκειμένου να εκφράσει τη θέση πως ο προσανατολισμός του καθενός είναι δικαίωμά του.

«Ο άλλος λέει ‘συνευρίσκομαι με άνδρες και έτσι γνώρισα τον Λιγνάδη’. Τα λένε αυτοί που θέλουν να καταγγείλουν τον Λιγνάδη, περιγράφοντας την καθημερινότητά τους. Το περιεχόμενο της δικογραφίας, με οδήγησε να δεχτώ το αίτημα του Λιγνάδη να είμαι δικηγόρος του. Βρίσκεται κατηγορούμενος ένας λαμπερός σκηνοθέτης 53 ετών που είναι από τα 18 ετών του ηθοποιός. Είναι το κεντρικό πρόσωπο στα κανάλια, σε αντιπαράθεση στη βουλή. Χωρίς να βγει να αρθρώσει λέξη», συνέχισε ο Κούγιας κάνοντας λόγο για πολιτική σκευωρία. 

«Ποιος σας είπε ότι το τι επάγγελμα κάνει κάποιος, το τι σύστημα αξιών και τι καθημερινότητα έχει δεν αποτελεί κριτήριο για την αξιοπιστία του; Ένας άνθρωπος που λέει ‘εγώ συχνάζω σε αυτά τα μέρη που έρχονται και ‘ψαρεύουν’ ομοφυλόφιλοι και πάω στα σπίτια έχει την ίδια αξιοπιστία με έναν ηθικό άνθρωπο που ξυπνάει το πρωί να πάει στη δουλειά του, που ζει απ’ τη δουλειά του, που έχει οικογένεια;», σχολίασε αφήνοντας αιχμές για την «ποιότητα» και την ηθική των ανθρώπων που κατήγγειλαν τον Λιγνάδη.

«Ο κύριος Λιγνάδης θα αθωωθεί. Εκείνο που δεν ξέρω αν θα γίνει είναι αν αντέξει η κυρία ανακριτής την πίεση αυτή που έχει ασκηθεί όλες αυτές τις μέρες που έχει προκαταδικάσει έναν κορυφαίο σκηνοθέτη και ηθοποιό ο οποίος ήταν ο αποδέκτης συνεχώς προσκλήσεων πολιτικών αρχηγών, μεγάλων επιχειρηματιών και ηθοποιών. Αν λοιπόν αντέξει, θα πάμε καλά. Αν δεν αντέξει εγώ θα κάνω το καθήκον μου και από εκεί και πέρα ο καθένας ας βαδίσει με τη συνείδησή του», κατέληξε ο ποινικολόγος.

 

Δείτε την εμφάνιση του Αλέξη Κούγια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.