Δεν είναι μόνο η Μενδώνη: Ζητούν και κι άλλη παραίτηση

Δεν είναι μόνο η Μενδώνη: Ζητούν και κι άλλη παραίτηση

Αίτημα από τους σπουδαστές της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Την παραίτηση του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη ζητούν οι σπουδαστές της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του υπουργείου τόσο στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη όσο και στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην επιστολή του προς τον κ. Γιατρομανωλάκη ο σύλλογος ξεκαθαρίζει πως αρνείται να προσέλθει σε συνάντηση μαζί του, σημειώνει ότι δεν κατανοεί τον λόγο της συνάντησης που τους ζητήθηκε στις 22/2 και τονίζει ότι «ένας υφυπουργός δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έκανε απλώς τη δουλειά του, όταν γύρω του συμβαίνουν σημεία και τέρατα».

«Ένας άνθρωπος με πολιτική εξουσία δεν κάνει ποτέ απλώς τη δουλειά του. Οφείλει να επαναπροσδιορίζει την πολιτική του τοποθέτηση και εντέλει να επιλέγει με ποιους συμπορεύεται και ποια συνείδηση έχει. Θέση μας είναι ότι, για τους παραπάνω λόγους ο κ. Γιατρομανωλάκης θα πρέπει να παραιτηθεί, όπως και σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού», συμπληρώνεται στην επιστολή.

Στις 22/2 κληθήκαμε ως Σύλλογος Σπουδαστριών/στών, μαζί με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές της σχολής μας, σε συνάντηση…

Posted by Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου on Thursday, February 25, 2021

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναβαθμίστηκε μετά τις εκλογές κι από Γενικός Γραμματέας διορίστηκε υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού. Για κάποιους ήταν η έκπληξη του ανασχηματισμού, κάποια ΜΜΕ έδωσαν έμφαση στο ότι είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος σε ελληνική κυβέρνηση.

Έχει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό, μόλις στα 47 του χρόνια ενώ, εκτός των σπουδών, έχει περάσει και από τα ελληνικά media όντως ως διευθυντικό στέλεχος σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως η Microsoft, η V+O Communication, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, καθώς επίσης σε επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Harvard και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Το 2017 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.