Τα 3 μέτρα της κυβέρνησης μετά το σημερινό κραχ των 2.147 κρουσμάτων

Ανακοινώνεται την Παρασκευή: Μεγάλη ανατροπή στο άνοιγμα των σχολείων μετά τα νέα δεδομένα

Προτεραιότητα στο λιανεμπόριο.

Εβδομάδα με εβδομάδα λαμβάνονται πλέον οι αποφάσεις σχετικά με το lockdown, καθώς η επιστημονική κοινότητα έχει ξεκαθαρίσει πως θα πρέπει όλα να κρίνονται βάσει των αλλαγών στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Παρά την έκρηξη κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση ξεκίνησε να μελετά εκ νέου το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, αυτή τη φορά όμως σταδιακά και με συγκεκριμένο σχεδιασμό. Με δεδομένο ότι πρέπει κάποια στιγμή να κινηθεί και η οικονομία, έμφαση δίνεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, με το άνοιγμα των σχολείων να ακολουθεί.

Έχοντας ξεκαθαριστεί πως το lockdown δεν πρόκειται να αρθεί αν δεν σημειωθεί σημαντική μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιτρέψει τα μαγαζιά να λειτουργήσουν πολύ πριν τα μέσα Μαρτίου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκπτώσεις πήραν παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου, προκειμένου τα μαγαζιά να καταφέρουν να πουλήσουν το στοκ εμπόρευμα.

Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και όχι στις 8 Μαρτίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Μιλάμε, δηλαδή, για μετά τις 15 Μαρτίου.

Όπως είχε ειπωθεί, αυτό αφορά μόνο στα Λύκεια προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι λοιμωξιολόγοι, πάντως, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο διασποράς της βρετανικής μετάλλαξης μέσω των σχολείων και συνεπώς τη μετάδοσή της από τα παιδιά στους γονείς.

Οι ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.