Στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Άσχημη εξέλιξη για τον Δημήτρη Λιγνάδη – Στη δημοσιότητα οι επιστολές που λάμβανε από ανήλικα (Vid)

Σοκαριστικά τα αποσπάσματα.

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς το φως της δημοσιότητας είδε το αρχείο του Δημήτρη Λιγνάδη με εκατοντάδες ερωτικές επιστολές, γράμματα, κασέτες και φωτογραφίες ανηλίκων, τα οποία ο ίδιος φυλούσε σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπαμ στο ρεπορτάζ», κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη την περασμένη Τετάρτη, οι Αρχές δεν ερεύνησαν έναν κοινόχρηστο χώρο στο δεύτερο υπόγειο της πολυκατοικίας του, όπου χάρη σε ανώνυμη καταγγελία στην εφημερίδα, εντοπίστηκε μέρος του τεράστιου αρχείο του ηθοποιού.

Ο εκδότης της εφημερίδας, Πέτρος Κουσουλός, δημοσίευσε μέρος των επιστολών που λάμβανε ο ηθοποιός από ανήλικα αγόρια και κορίτσια, εκ των οποίων μερικά εξέφραζαν τον έρωτά τους στο πρόσωπό τους και άλλα επιθυμούσαν να διακόψουν τη σχέση τους μαζί του.

«Είναι ένα θρίλερ αυτό το οποίο έχει συμβεί. Χθες όταν αναπτύξαμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, δύο εισαγγελείς επικοινώνησαν μαζί μου και με τα στελέχη της δημοσιογραφικής ομάδας και ζήτησαν να μάθουν πού αναφερόμαστε σε ό,τι αφορά αυτό το ρεπορτάζ. Είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας η οποία έγινε την Τετάρτη, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν έναν κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας του κ. Λιγνάδη, στο δεύτερο υπόγειο, όπου υπήρχε ένα πολύ μεγάλο μέρος του αρχείου του.

Πρόκειται για κασέτες, εκατοντάδες χιλιάδες γράμματα, ερωτικές επιστολές και μερικές εκ των οποίων δημοσιεύσαμε. Όλο αυτό το ρεπορτάζ προήλθε από μία τηλεφωνική ανώνυμη καταγγελία η οποία έφτασε την περασμένη Πέμπτη. Την Παρασκευή έφτασε και ένας ανώνυμος φάκελος που επιβεβαίωνε όσα μας είχαν καταγγελθεί. Όταν ανοίξαμε τον φάκελο εκπλαγήκαμε γιατί στο υπόγειο υπήρχαν άπειρα πράγματα που οι Αρχές θα έπρεπε να έχουν κατασχέσει, κάτι που δε συνέβη. Άμεσα έκαναν νέο έφοδο στον χώρο του κ. Λιγνάδη», είπε ο Πέτρος Κουσουλός.

Τα αποσπάσματα των επιστολών είναι απλά σοκαριστικά και αναμένεται να αξιοποιηθούν ως στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Στην εκπομπή, παρενέβη τηλεφωνικά ο αδερφός του κατηγορουμένου, Γιάννης Λιγνάδης, ο οποίος έριξε τις δικές τους βολές στον Κουσουλό για τον τρόπο απόκτησης του εν λόγω υλικό και τον τρόπο που αυτό παρουσιάστηκε:

«Δεν παρακολουθώ την εκπομπή σας. Δεν παρακολουθώ καμία πρωινή εκπομπή. Περιήλθε στη γνώση μου ότι στην εκπομπή σας προβλήθηκε ένα έντυπο υλικό της κατ’ ευφημισμόν εφημερίδας ‘Μπαμ’, το οποίο αποκτήθηκε υπόπτως και παρανόμως από τον κατ’ ευφημισμόν αρχισυντάκτη της εφημερίδας. Αυτό το υλικό δεν έχει θεσμική υπόσταση, εφόσον δεν αποκτήθηκε θεσμικά. Αντιλαμβάνεστε ότι υπόκειται σε αλλοιώσεις και επεξεργασίες

Το δε περιεχόμενό του -το τάχα μου ύποπτο- είναι παντελώς αναξιόπιστο και φαύλο από όλες τις απόψεις. Είναι αναξιόπιστο και γελοίο. Μία εκ των επιστολών που αναγνώστηκε και αναπαρήχθην είναι από προσωπική φίλη του αδελφού μου -την Τζένια Κονταράτου- και το περιεχόμενο είναι ερωτοσατυρικό και αστείο. Αναφέρομαι σε ένα ποίημα που δημοσιεύθηκε και είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα έχουν την ίδια γελοιότητα.

Θα σας συνιστούσα να είμαστε προσεχτικοί γιατί  αυτή τη στιγμή έχουμε καταπατημένα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να υπάρχει μία ευαισθησία σε αυτό το λειτούργημα το οποίο ασκείτε γιατί διαμορφώνετε την κοινή γνώμη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί οι καιροί δεν είναι υγιείς, είναι πονηροί», ανέφερε σε έντονο τόνο.

Ο Πέτρος Κουσουλός, από τη μεριά του, δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά του Γιάννη Λιγνάδη για όσα προσβλητικά ανέφερε, υποστηρίζοντας πως το υλικό είναι νομιμότατο και αποτελεί πλέον της δικογραφίας.

«Ο κύριος Λιγνάδης έχει μάθει σε μία δημοσιογραφία η οποία τον υπηρετεί, η οποία τον γλείφει. Δεν έχει μάθει σε μία ερευνητική δημοσιογραφία κι εμείς αυτό κάνουμε. Το ρεπορτάζ μας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας πήγαν αστυνομικοί και βρήκαν αυτό το κρησφύγετο το οποίο ο αδερφός του κ. Λιγνάδη δεν είχε υποδείξει την Τετάρτη. Και καλείται να εξηγήσει γιατί προσπάθησε να αποκρύψει το υλικό!», είπε χαρακτηριστικά.