«3.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα»: Παράταση - βόμβα lockdown

«3.000 κρούσματα την επόμενη εβδομάδα»: Παράταση – βόμβα lockdown

Πιθανόν να ανακοινωθεί και μέσα στην εβδομάδα.

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση της νέας παράτασης lockdown που τυπικά λήγει την Καθαρά Δευτέρα, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι και επίσημα πλέον στα όριά του, με τα κρούσματα να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, σε σημείο άκρως ανησυχητικό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκο Τζανάκη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, είναι ορατό το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα να ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως στα 50.000 τεστ.

Το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως στην Αττική επικρατεί μετάλλαξη του κορωνοϊού σε ποσοστό 80% με 90%, με τον καθηγητή να τονίζει πως με αυτούς τους ρυθμούς οι διασωληνώσεις αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 580 και 620 έως τα τέλη Μαρτίου.

«Στις 22 Μαρτίου πιστεύω ότι θα έχουμε 1.800 με 2.000 κρούσματα, αλλά θα είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, επομένως δεν θα ήταν ανέφικτο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων», σχολίασε ξεκαθαρίζοντας πως είναι ανέφικτο να χαλαρώσουν τα μέτρα νωρίτερα.

Μιλώντας στο Mega, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκαθάρισε ότι με 2.000 κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση, με πηγές εκ των έσω να θέλουν την ανακοίνωση νέου, σκληρού lockdown τύπου Μαρτίου -με πληθώρα περιορισμών-, διάρκειας 2 εβδομάδων (το λιγότερα) να είναι θέμα χρόνου.
Πιθανότατα, να λάβει χώρα ακόμα και εντός της εβδομάδας.
Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.