Επίθεση με βιτριόλι: Σε εξώφυλλο περιοδικού η πρώτη φωτογραφία του προσώπου της Ιωάννας (Pics)

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συγκλονίζει στην πρώτη της συνέντευξη μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Όσα είπε για τη νέα πραγματικότητα στην οποία αναγκάστηκε να ζει.

Το περιοδικό «OK!» που κυκλοφορεί αύριο φιλοξενεί την πρώτη συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την επίθεση με το βιτριόλι που δέχτηκε το πρωινό της 20ής Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα.

Η ίδια, μίλησε για τους φρικτούς πόνους που εξακολουθεί να νιώθει αλλά και για το διάστημα που πέρασε στο νοσοκομείο, κάνοντας ατελείωτα χειρουργεία και αμέτρητες και επώδυνες αιμοληψίες για τις οποίες οι γιατροί αναγκάζοντας συνενώς να τρυπούν τη μηριαία της αρτηρία, καθώς τα χέρια της ήταν παντού καμμένα.

«Πέρα από τους φρικτούς πόνους, ήμουν σε μεγάλο σοκ, δεν μιλούσα καθόλου, ούτε καν στη μητέρα μου. Προσπαθούσα να συγκροτήσω τις σκέψεις και τις δυνάμεις μου και να εξηγήσω με τη λογική όσα μου συνέβαιναν. Δεν ήξερα ποιος μου είχε επιτεθεί και γιατί βρισκόμουν σε αυτήν την κατάσταση. Σκεφτόμουν πως -έστω συνειδητά- δεν έχω βλάψει κανέναν. Αναρωτιόμουν πώς ήταν δυνατόν να έχω ενοχλήσει κάποιον χωρίς να το έχω καταλάβει, ώστε να με μισεί τόσο που να με κυνηγά με μανία ξανά και ξανά για να με σκοτώσει», είπε και συνέχισε:

«Στη γιατρό μου, τη Μαρία Καλοφώνου οφείλω τη ζωή μου, είναι ο φύλακας άγγελός μου. Νιώθω τυχερή που βρέθηκα στα χέρια της. Κάθε φορά που έμπαινα στο χειρουργείο, όταν την ένιωθα κοντά μου στο χώρο, ηρεμούσα αμέσως. Σκεφτόμουν ‘είναι εδώ η Μαρία μου και με προσέχει’. Ακόμα και στις αμέτρητες και επώδυνες αιμοληψίες που έπρεπε να μου κάνουν, επειδή είμαι παντού καμμένη στα χέρια και δεν έβρισκαν πουθενά φλέβες για να μου πάρουν αίμα, πέρα από την μηριαία αρτηρία – το οποίο είναι πολύ επώδυνο και δύσκολο. Κάποιες φορές έπρεπε να προσπαθήσουμε τρεις και τέσσερις φορές. Όσο και να πονούσα, όσο και να έκλαιγα, η Μαρία μου θύμιζε πάντα πως είναι για το καλό μου, ήταν η μόνη που εμπιστευόμουν».

Όσο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπερέκθεσή της στα μέσα ενημέρωσης;

«Μόνο όταν βγήκα από το νοσοκομείο, σχεδόν ύστερα από τρεις μήνες, άρχισα να αποκτώ μια εικόνα για την έκταση που είχε πάρει η απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου. Εκτός του ότι δεν είχα καμία επαφή με τηλεόραση, ραδιόφωνο και ίντερνετ, οι δικοί μου με προστάτευαν δεν μου έδιναν πληροφορίες. Το διάστημα που πέρασα στο νοσοκομείο λειτουργούσε μόνο το ένστικτο της επιβίωσης. Όταν πια βγήκα μόνο τότε είδα κάποια δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, αλλά ήταν κάτι που με στρέσαρε πολύ και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Το έκανα σε δόσεις γιατί δεν το άντεχα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξομολογείται πως μέχρι σήμερα, λόγω της κατάστασής την δεν νιώθει άνετα να κυκλοφορεί.

«Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθούν στο φως της ημέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ πρώτη φορά στη ζωή μου. Το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνηση μου δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ. Ακόμα κι αν θέλω να πιω νερό, δεν μπορώ, πρέπει να πιω με καλαμάκι», σχολίασε.

Τέλος, αυτό που έγινε γνωστό από τη συνέντευξή της, είναι πως το σώμα της είναι ανέπαφο μόνο από τα γόνατα και κάτω. Το πρόσωπό της, ο λαιμός, της, το στήθ0ς της, η πλάτη της, τα χέρια και πολλά ακόμα σημεία είναι γεμάτα πληγές.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.