Μέχρι την Τρίτη οι αποφάσεις στην ΕΡΤ για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Υπόθεση Φιλιππίδη: Όσα θα υποστηρίξει στον εισαγγελέα για τις κατηγορίες βιασμού

Αυτή είναι η υπερασπιστική του γραμμή.

Κλήση από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης μερικές ημέρες πριν προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν το 2008, το 2010 και το 2014 αντίστοιχα.

Η πρώτη έχει να κάνει με το αδίκημα του βιασμού και οι άλλες δύο αφορούν σε απόπειρες βιασμού, με τις καταγγελίες να προέρχονται από τρεις διαφορετικές γυναίκες ηθοποιούς, με την τρίτη να καταθέτει πως ο ηθοποιός προέβη σε σ$%0υαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της εντός θεατρικού χώρου.

Ο Πέτρος Κουσουλός, μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για την υπόθεση, με τον ίδιο να τοποθετεί χρονικά τις έγγραφες εξηγήσεις του Φιλιππίδη περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

«Δεν χρειάζεται να πάει ο ίδιος στον εισαγγελέα. Μπορεί και μέσω του δικηγόρου του. Αυτό το οποίο μαθαίνω και θέλω να μεταφέρω είναι ότι ο άνθρωπος αυτός φέρεται να αρνείται και τις τρεις πράξεις για τις οποίες καταγγέλλεται και κάνει λόγο για άλλα ‘ελατήρια’ τα οποία ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τις καταγγελίες στις οποίες έχουν προχωρήσει τα φερόμενα ως θύματα, άρα η γραμμή που θα ακολουθήσει στον εισαγγελέα είναι αυτή της πλήρους άρνησης», είπε ο δημοσιογράφος.

Όπως ανέλυσε ο Πέτρος Κοουσουλός, ο εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος μπορεί να ακολουθήσει τους εξής τρεις δρόμους: 

  1. Είτε θα ασκήσει δίωξη για κακούργημα και η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, στον οποίο ο Φιλιππίδης θα κληθεί να απολογηθεί
  2. Είτε θα διατάξει μια περαιτέρω προκαταρκτική έρευνα, παίρνοντας καταθέσεις και από άλλους μάρτυρες προκειμένου να «δέσει» την υπόθεση
  3. Είτε θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.