Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βίvτεο των δραστών (Vids)

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βίvτεο των δραστών (Vids)

Το πρώτο βίντεο - ντοκουμέντο.

Στα χέρια του τμήματος ανθρωποκτονιών έφτασε μερικές ώρες πριν υλικό από κάμερες ασφαλείας στο οποίο απεικονίζονται οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πρόκειται για βίντεο από κάμερες ασφαλείας ενός καταστήματος και μιας πολυκατοικίας της γειτονιάς του δημοσιογράφου, το οποίο απεικονίζει τους δύο εκτελεστές πάνω στην μηχανή μικρού κυβισμού, την οποία χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στο σημείο της εκτέλεσης και αμέσως μετά για να διαφύγουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη για τις έρευνες, καθώς το εν λόγω υλικό μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του οχήματος από τον αριθμό της πινακίδας του, παρά το γεγονός πως οι Αρχές εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότητα η πινακίδα είναι πλαστή.

 

Παράλληλα, οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εξεταστούν τα κινητά τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα στο τετράγωνο την ώρα της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς η Αστυνομία είναι βέβαιη πως οι δράστες έλαβαν τηλεφώνημα από συνεργό τους ο οποίος παρακολουθούσε το όχημα του θύματος.

 

 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή άφιξη των εκτελεστών από το εξωτερικό και συμβόλαιο θανάτου με εντολή κυκλώματος της νύχτας.

 

 

Η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο άτυχος δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά δέκα σφαίρες στο κορμί και το κεφάλι του. Έξι εξ’ αυτών τον πέτυχαν στον θώρακα, δύο στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη, την οποία ο ίδιος χρησιμοποίησε αρχικά ως «ασπίδα» όταν αντιλήφθηκε ότι τον σημαδεύουν με όπλο. Οι κάλυκες που βρήκαν στο σημείο ήταν τελικά 13, με τρεις σφαίρες να έχουν χτυπήσει το όχημά του.

Η κηδεία του Γιώργου Καραϊβάζ θα τελεστεί  την Κυριακή στις 15:00 στο χωριό Καλλίφυτο Δράμας όπου γεννήθηκε.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.