Έκαναν πίσω με τις φωτογραφίες της σορού του Γιώργου Καραϊβάζ

Νέα στοιχεία: Οι Αρχές έλυσαν τον πρώτο γρίφο των εκτελεστών του Καραϊβάζ (Vid)

Στο μικροσκόπιο όλα τα συμβόλαια θανάτου των τελευταίων ετών.

Νέα στοιχεία για τη φρικτή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ είδαν το φως της δημοσιότητας, με τις έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε από τους δύο εκτελεστές για να φτάσουν στο σημείο αλλά και για να διαφύγουν, να συνεχίζονται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες κατάφεραν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους έχοντας μελετήσει εκτενώς όχι μόνο τα στενά από τα οποία διέφυγαν μετά την αποτρόπαια πράξη τους, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της παραλιακής.

Οι Αρχές έφτασαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα ύστερα από αναλύσεις υλικού από κάμερες ασφαλείας, για το οποίο οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν μελετήσει πολύ.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς γνώριζαν πού ακριβώς υπάρχουν κάμερες και πού όχι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, οι εκτελεστές του αστυνομικού ρεπόρτερ κατάφεραν να εξαφανιστούν σε «τυφλό» σημείο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, κάνοντας το έργο της Αστυνομίας ακόμα πιο δύσκολο.

Ο εντοπισμός του οχήματος αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών, με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να προσπαθούν να εξασφαλίσουν νέα στοιχεία μέσω της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου. Κι αυτό διότι το στίγμα των κινητών τηλεφώνων των δραστών και των πιθανών συνεργών τους κρίνεται στοιχείο ζωτικής σημασίας για την ταυτότητα των φυσικών αυτουργών.

Όσο για τον ή τους ηθικούς αυτουργούς; Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα συμβόλαια θανάτου των τελευταίων ετών, ενώ παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύονται ένα προς ένα τα τραύματα από την είσοδο και την έξοδο των σφαιρών με τις οποίες «γάζωσαν» τον άτυχο Καραϊβάζ.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.