Στον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης

Υπόθεση Φιλιππίδη: Η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα που αλλάζει τα πάντα

Ιδιαίτερα κρίσιμες οι επόμενες ημέρες...

Ήταν μια «διευρυμένη» υπόθεση η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και μέσα σε πολύ μικρό διάστημα -αρχής γενομένης με την κατάθεση της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου- πήρε τεράστιες διαστάσεις, καθώς από τον αθλητισμό πέρασε και στον χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Ο λόγος για το ελληνικό #metoo που έχει να κάνει με την κακοποίηση που υπέστησαν γυναίκες και άντρες από παράγοντες της ομοσπονδίας τους/ συναδέλφους/ σκηνοθέτες κτλ.

Ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα που φέρεται να εμπλέκεται σε τέτοιου είδους υποθέσεις είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο πασίγνωστος ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης ερευνάται για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τέλεσε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Ήδη ο εισαγγελικός λειτουργός Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος (ο οποίος έχει αναλάβει το βάρος της, πολυπλεύρως τεράστιας, υπόθεσης) επεξεργάζεται το υλικό της δικογραφίας μετά και τις έγγραφες εξηγήσεις τις οποίες κατέθεσε ο Φιλιππίδης μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του.

Στο υπόμνημά του ο ηθοποιός αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Μπαμ στο ρεπορτάζ» παρουσιάζει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων, καταθέτοντας πως τουλάχιστον σε μία περίπτωση υπήρξε συναίνεση από την καταγγέλουσα. Μάλιστα, στο πλαίσιο της χάραξης της υπερασπιστικής του γραμμής ο Φιλιππίδης ζήτησε την εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κλήθηκε να καταθέσει τι γνωρίζει σχετικά με τα υπό εξέταση περιστατικά, χωρίς να γνωρίζει πως  τον φώναξε ο εισαγγελέας κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του Φιλιππίδη, ο οποίος τον υπολόγιζε, τρόπον τινά, ως μάρτυρα υπεράσπισης.

Σύμφωνα με το «Μπαμ», όμως, ο πρόεδρος του ΣΕΗ περιέγραψε με λεπτομερή τρόπο τις πραγματικά ανατριχιαστικές πληροφορίες που του μεταφέρθηκαν από τις γυναίκες που καταγγέλλουν τον συνάδελφό τους, κάτι που τον «μετέτρεψε» σε μάρτυρα… αλήθειας που «έκαψε» τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι επόμενες ημέρες, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα της πολύκροτης υπόθεσης, αναμένεται να είναι πάρα πολύ κρίσιμες και θα μας φέρουν πολύ κοντά στην τελική απόφαση των Αρχών…