Μένιος Φουρθιώτης: «Δεν είμαι καλά, ζυγίζω πλέον 40 κιλά» (Vid)

Μένιος Φουρθιώτης: «Δεν είμαι καλά, ζυγίζω πλέον 40 κιλά» (Vid)

Όσα είπε στη Ζήνα Κουτσελίνη.

Tην εφημερία του Δρομοκαΐτειου, επισκέφτηκε συνοδεία 4 αστυνομικών το μεσημέρι της Κυριακής ο Μένιος Φουρθιώτης, έχοντας στα χέρια του παραπεμπτικό για εισαγωγή.

Παρόλα αυτά, οι γιατροί έκριναν πως ο ο ίδιος δεν χρήζει εισαγωγής.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους:

«Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη έχουμε τραυματική εμπειρία από προηγούμενους επώνυμους όπως η κ. Βίκυ Σταμάτη. Νοσηλεύτηκαν επί μακρόν, αναστάτωσαν τη λειτουργία του νοσοκομείου, με τα προνόμια που ζητούσαν να έχουν. Μας έβλεπε ως υπηρετικό προσωπικό. Ο κ. Φουρθιώτης από την πρώτη στιγμή έδειξε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Ζήτησε νερό, του πήγαμε από τον ψύκτη, ήθελε εμφιαλωμένο νερό, ζήταγε τα παραπεμπτικά του σε φάκελο, έλεγε ότι έχασε κιλά στη φυλακή και ότι θα πρέπει να έρθει στο Δρομοκαΐτειο να ξεκουραστεί. Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για το κάθε ψώνιο. Συνήθως είναι προθάλαμος για αποφυλάκιση», ανέφερε στο OPEN.

O Φουρθιώτης από τη μεριά του, πήρε θέση μέσα από τη φυλακή, μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστηρίζοντας πως η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καθόλου καλή και πως μέσα στην φυλακή έχει χάσει 12 κιλά, με αποτέλεσμα να ζυγίζει πλέον μόλις 40.

«Επέλεξα τόσο καιρό τόσο εγώ όσο και οι δικηγόροι να μην δημοσιοποιήσουν τα θέματα της δικογραφίας. Η δικαιοσύνη αποφάσισε αυτό που έπρεπε. Τη σέβομαι της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και θα κάνει τη δουλειά της. Κανείς δεν έχει γνώση της πραγματικότητας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Γιαννάκος δεν είναι ο γιατρός που με εξέτασε. Δεύτερον το θέμα υγείας των κιλών υπάρχει από το 2008, η κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να λάβω την ειδική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ. Υπάρχει το έγγραφο από το Δρομοκαΐτειο που μου συνέστησε να νοσηλευτώ. Με πήγαν στο Δρομοκαΐτειο, γιατί εδώ δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν έχω το δικαίωμα να πάω σε ιδιωτικό νοσοκομείο ή νοσοκομείο της επιλογής μου. Ακολουθήθηκε η διαδικασία όπως προβλέπεται κι έτσι πήγα στο νοσοκομείο που εφημέρευε. Όχι μόνο δεν ζήτησα να μείνω εκεί, αλλά ζήτησα την αγωγή, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη.

Υπάρχει μία μητέρα τώρα που ακούει. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο για να πάρω την αγωγή και να εξετάσουν πως είναι η υγεία μου, καθώς είμαι περίπου ένα μήνα στις φυλακές. Οι γιατροί μου συνέστησαν να ακολουθήσω την ειδική αγωγή, να παρακολουθούμε συχνά από τους γιατρούς.

Ζήτησα ένα νερό. Δεν μου το προσέφεραν στο Δρομοκαΐτειο, επίσης δεν μου ζήτησαν να νοσηλευτώ. Αντιθέτως οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να μου δώσουν το δικό τους νερό. Ο κ. Γιαννάκος έχει παραβιάσει το θέμα του ιατρικού απορρήτου, ο οποίος ψεύδεται και δεν έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στον ιατρικό μου φάκελο. Ακολουθώ ειδική διατροφή, γιατί πάσχω από ψυχογενή νευρική ανορεξία, που έχει επιδεινωθεί λόγω της φυλακής. Δε μπορώ να φάω», είπε ο Μένιος Φουρθιώτης.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.