Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ζήτημα χρόνου η σύλληψη (Vid)

Γλυκά Νερά: Οργή για την ψυχολόγο της Κάρολαϊν | Ζητήθηκε να καταθέσει το πτυχίο της

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων κατά της Ελένης Μυλωνοπούλου.

Η εμφάνιση της ψυχοθεραπεύτριας Ελένης Μυλωνοπούλου σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα συναδέλφων της.

Η ίδια παρουσιάστηκε ως ψυχολόγος της αδικοχαμένης Κάρολαϊν, μιλώντας για τις συνεδρίες που έκαναν μαζί και δίνοντας στη δημοσιότητα λεπτομέρειες που δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει γνωστές.

Όπως δήλωσε, ο λόγος που βγήκε να μιλήσει μετά τη δολοφονία της 20χρονης, είναι ο διασυρμός του συζύγου της Κάρολαϊν, του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον οποίον -όπως δήλωσε η ίδια- διαπομπεύουν αδίκως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί -λόγω της μη τήρησης του απορρήτου- έσπευσαν να την κατηγορήσουν πως δηλώνει ψευδώς πως είναι ψυχολόγος, με αποτέλεσμα για την περίπτωσή της να πάρει θέση ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων.

Έτσι, ο ΣΕΨ, με επίσημη ανακοίνωσή του, κάλεσε στις 31 Μαΐου την κ. Μυλωνοπούλου να προσκομίσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, γράφοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Η ίδια, πήρε θέση μέχρι του δικηγόρου της:

«Η δικηγορική μας εταιρεία εκπροσωπεί την εταιρεία με την επωνυμία “med-Y- life EE” (κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης NLP& Ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων – εναλλακτικών θεραπειών) και προσωπικά την κ. Ελένη Μυλωνοπούλου.

Για λογαριασμό της άνω εντολέως μας, με την παρούσα μας, σας γνωστοποιούμε ότι θεωρούμε άκαιρη την οποία δήλωση ή ανακοίνωση μας σχετικά με την άνω εντολέα και τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τούτο δε επιβάλλεται τόσο από τον Κώδικα Περί Δικηγόρων όσο και από το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμοδίων αρχών για την εξιχνίαση του θλιβερού γεγονότος που συνέβη στα Γλυκά Νερά. Για έναν επιπλέον λόγο, ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας εικοσάχρονης, θα απέχουμε από οποιαδήποτε δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση. 

Παρακαλούμε όπως σεβαστείτε την στάση των εντολών μας, αναμένουμε κι εμείς, όπως όλοι, τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμοδίων Αρχών».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.