EΡT και ΑΠΕ αποσύρθηκαν από το συνέδριο γονιμότητας - Η αιχμηρή απάντηση της Καίτης Γαρμπή

EΡT και ΑΠΕ αποσύρθηκαν από το συνέδριο γονιμότητας – Η αιχμηρή απάντηση της Καίτης Γαρμπή

Απέσυρε τη συμμετοχή της και η ΠτΔ.

Μαζική ήταν η αντίδραση των social media στο σποτάκι αλλά και στις αφίσες του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021».

Οι αντιδράσεις στο σεξιστικό και γεμάτο αναχρονιστικά στερεότυπα, για τον ρόλο της γυναίκας, βίντεο έφεραν την απόσυρση της αιγίδας της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, από το συνέδριο ενώ το ίδιο έκαναν τόσο η ΕΡΤ όσο και το ΑΠΕ.

Η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή επίσης σε ανάρτησή της κατακεραυνώνει το συνέδριο και εξηγεί γιατί αρχικά είχε συμφωνήσει να συμμετέχει με ένα βίντεο, πριν μάθει περί τίνος πρόκειται:

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.