Συγκινητικός ο δακρυσμένος Ισπανός γιατρός αλλά αποδείχθηκε… fake news

Συγκινητικός ο δακρυσμένος Ισπανός γιατρός αλλά αποδείχθηκε… fake news

Το εν λόγω βίντεο «έπαιξε» μάλιστα στα δελτία των ελληνικών καναλιών.

Viral έγινε, παγκοσμίως, μέσω social media, το βίντεο με τον γιατρό που κλαίει μπροστά στην κάμερα για το… ΕΣΥ της χώρας του, για τους νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Το εν λόγω βίντεο «έπαιξε» μάλιστα στα δελτία της Τρίτης και των ελληνικών καναλιών, ωστόσο αποδείχθηκε ότι είναι… fake.


Το αποκάλυψε με κείμενό της στο Facebook η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης στην Ισπανία.

Η Δώρα Μακρή, που δίνει καθημερινά ανταποκρίσεις για τις εκπομπές της ΕΡΤ, προειδοποίησε ότι οι αρχές διαψεύδουν συνεχώς ανάλογες αναφορές που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. «Ο τύπος δεν είναι καν γιατρός, είναι παντελώς άγνωστος. Και είναι μέλος του ακροδεξιού κόμματος Βοξ» υπογράμμισε.

“ΔΙΑΨΕΥΣΗ και μην « κλαίτε» τόσο πολύ για την Ισπανία με τον φερόμενο «γιατρό» που κλαίει μπροστά στην κάμερα!

Ο τύπος δεν είναι καν γιατρός και το υπ. Υγείας αλλά και ο σύμβουλος Υγείας της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης διαψεύδει κάθε λέξη αυτού του βίντεο! Επιπλέον δεν διαθέτει στις λίστες του το όνομα του συγκεκριμένου τύπου ως γιατρού! Ούτε και ο ιατρικός σύλλογος! Είναι παντελώς άγνωστος. Και είναι μέλος του ακροδεξιού κόμματος Βοξ. Δεν φοράει καν ποδιά γιατρού δεν αναφέρει πουθενά όνομα και επάγγελμα και μας προτρέπει να ακούσουμε μια ηχογράφηση μιας γυναικείας φωνής η οποία λέει όλα τα περί αναπνευστήρων! Ούτε ποιά είναι η τύπισσα γνωρίζουμε αλλά από βωμολοχίες το στόμα της πάει ροδάνι διότι και ισπανικές βωμολοχίες γνωρίζουμε αλλά και αυτό δεν είναι ύφος γιατρού! Αλλά μάλλον υποκόσμου!

Επιπλέον το υπουργείο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στα νοσοκομεία της Μαδρίτης βγάζουν τους αναπνευστήρες από ηλικιωμένους και τους αφήνουν να πεθάνουν για να τους βάλουν σε νεότερους που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Κανένας γιατρός και κανένα νοσοκομείο στην Ισπανία δεν αφαιρεί αναπνευστήρες στην εντατική από ηλικιωμένους. Το λέει και ο επικεφαλής Υγείας της αυτόνομης κυβέρνησης της Μαδρίτης.

Αφήστε επιτέλους τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους και μην αμαυρώνετε την εικόνα τους!

Ρωτήστε και κανέναν γιατρό για το πότε κάνουν κάτι τέτοιο”.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.