Έδωσε ημερομηνία ο Μόσιαλος: Πότε «τελειώνει» η Ελλάδα με τον κορωνοϊό (Vid)

Έδωσε ημερομηνία ο Μόσιαλος: Πότε «τελειώνει» η Ελλάδα με τον κορωνοϊό (Vid)

Aισιόδοξες οι προβλέψεις του καθηγητή.

Για τα νέα δεδομένα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του, καθώς και την πορεία των εμβολιασμών μίλησε ο καθηγητής του Lse, Ηλίας Μόσιαλος, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ οι «Αταίριαστοι», αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κύματος.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου στους εμβολιασμένους ο καθηγητής ανέφερε: «Πρέπει να προγραμματιστεί η 3η δόση αναμνηστική δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, όπως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες».

Mεταξύ άλλων, απάντησε και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εμβολιασμοί σε ανήλικους για την προστασία τους. «Μπορεί να δούμε μεγάλη διασπορά του ιού στα παιδιά. Αν εμβολιαστούν όμως οι μεγαλύτεροι θα προστατεύσουν τα παιδιά», τόνισε και συνέχισε με μία εκτίμηση σχετικά με το πότε θα απαλλαγούμε από τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Έχοντας ως βάση τα δεδομένα των ποσοστών των εμβολιασμένων και όσον αφορά στον ανεπτυγμένο κόσμο, υποστήριξε πως το τέλος του covid-19 είναι πολύ κοντά. «Αν δεν υπάρξει μετάλλαξη που μεταδίδεται περισσότερο από τη Δέλτα και σπάει σε μεγαλύτερο ποσοστό το τείχος ανοσίας, οι ανεπτυγμένες χώρες θα τελειώσουν με τον ιό στις αρχές του 2022. Πρέπει να φροντίσουν να στείλουν εμβόλια σε κράτη με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.