Μέσα στο 2021 ξεκινά η λειτουργία των 5G δικτύων

Μέσα στο 2021 ξεκινά η λειτουργία των 5G δικτύων

Τι θα ισχύσει.

Η ανάπτυξη των δικτύων 5G αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, ως λένε οι υπουργοί, εξ ου και ήταν μια από τις λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν προχώρησαν σε αναβολή των διαγωνισμών για τις συχνότητες λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ως υπογράμισε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αντώνης Τζωρτζακάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τα πρώτα 5G δίκτυα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν εμπορικά στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2021!

O Τζωρτζακάκης στάθηκε και στο θετικό αποτέλεσμα που έχουν στην οικονομία τα δίκτυα νέας γενιάς, καθώς γύρω από το 5G μπορεί να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο οικοσύστημα, αποτελούμενο κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με διεθνή μέσα η Νότιος Κορέα αναδεικνύεται… πρωταθλήτρια (παγκοσμίως) στην αγορά του 5G, με το Κουβέιτ δεύτερο στη λίστα ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελβετία.

Μέσα στο 2021 ξεκινά η λειτουργία των 5G δικτύων

Η αξιολόγηση των χωρών αναφορικά με το 5G γίνεται από την εταιρεία Omdia ανάμεσα σε 22 κορυφαίες χώρες στην τεχνολογία δικτύων 5ης γενιάς. Η Νότια Κορέα αριθμεί 4,67 εκατ. συνδρομητές 5G (ως στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019), που αντιστοιχεί στο 7% των ασύρματων υπηρεσιών στην αγορά.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.