Καλπάζουσα αύξηση κρουσμάτων: Αυτό είναι το μέτρο που ανακοινώνεται για όσους γυρίζουν από διακοπές στα νησιά

Καλπάζουσα αύξηση κρουσμάτων: Αυτό είναι το μέτρο που ανακοινώνεται για όσους γυρίζουν από διακοπές στα νησιά

Η επέλαση του κορωνοϊού συνεχίζεται.

Σε επιφυλακή είναι η κυβέρνηση αλλά και η επιστημονική κοινότητα για την επέλαση του κορωνοϊου. Τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα αυξάνονται και αυτό που φοβούνται στην κυβέρνηση είναι η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα που είναι πολύ πιο μεταδοτική.

Η κυβέρνηση έχει ρίξει όλη την προσοχή της σε όσους γυρίζουν από τις διακοπές τους στα νησιά. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο και μάλιστα με αυξημένες αναχωρήσεις αφού υπάρχει η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων.

Στην κυβέρνηση προσανατολίζονται στο να αυξηθεί το testing προκειμένου να ελεγχθεί η πορεία του ιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Realnews» οι ειδικοί σκοπεύουν να ζητήσουν να πραγματοποιούνται υποχρεωτικά rapid tests για όσους επιστρέφουν από τα νησιά, σε μια προσπάθεια να ανιχνευθούν οι ασυμπτωματικοί και να απομονωθούν. Αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εάν υπάρξει αύξηση των ποιοτικών στοιχείων, τότε μπορεί να ζητηθεί υποχρεωτικό rapid test για τους επιβάτες που επιστρέφουν από τα νησιά και κυρίως από τις περιοχές που είναι στο «πορτοκαλί» και παρουσιάζουν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Πέρα, όμως, από το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού rapid test για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους από τα νησιά, σύμφωνα με τη «Realnews», η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας θα αυξήσουν και άλλο το testing. Καθημερινά διενεργείται μεγάλος αριθμός τεστ προκειμένου να ελεγχθεί και να αποκοπεί η πορεία του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.