Το τέλος της πανδημίας: Η Pfizer ενεργοποιεί ένα όπλο πιο ισχυρό και απ’ το εμβόλιο

Ποσοστό 68%: Η ομάδα που πρέπει να εμβολιαστεί άμεσα για να μην ξεφύγει η μετάλλαξη Δέλτα

Δύσκολα τα πράγματα...

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι πάρα πολύ σαφή: παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε ακόμα εντός του καλοκαιριού- άρα η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου είναι σε εξωτερικούς χώρους και όχι σε εσωτερικούς- οι αριθμοί σε ημερήσια κρούσματα, διασωληνωμένους και θανάτους έχουν πάρει, δυστυχώς, την ανιούσα, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται.

Το μεγάλο πρόβλημα, φυσικά, ήταν και παραμένει ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών, μια και λόγω μεταδοτικότητας του covid απαιτείται ένα υψηλότατο ποσοστό προκειμένου ν’ αρχίσει να «φθίνει» η πανδημία, έως ότου να εξαλειφθεί τελείως.

Το καλοκαίρι οι ρυθμοί εμβολιασμού έπεσαν πάρα πολύ, κάτι που προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι μπροστά μας έχουμε τον χειμώνα και η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Βασικό μέλημα, φυσικά, των εμπειρογνωμόνων είναι να εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι ηλικιακά προκειμένου να μπορούν να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι, αλλά και στοχευμένες ομάδες ανθρώπων (φερ΄ειπείν οι υγειονομικοί για προφανείς λόγους κ.α.) που συγχρωτίζονται και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Μία εξ αυτών είναι και οι εκπαιδευτικοί. Όσοι βρίσκονται στον τομέα της εκπαίδευσης είναι σε συνεχή επαφή με παιδιά, εφήβους και άτομα νεότερης ηλικίας, τα οποία σε συντριπτικό ποσοστό περνούν είτε ασυμπτωματικά τον ιό είτε πάρα πολύ ελαφριά. Ωστόσο, τον μεταδίδουν πάρα πολύ εύκολα και αυτός είναι ο κίνδυνος για τους εκπαιδευτικούς.

Το ποσοστό εμβολιασμών στην συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται στο 68% και με τα κλεισμένα ραντεβού αναμένεται ν΄ανέβει στο 74%- το οποίο, όμως, και πάλι είναι λίγο.

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν την αδήριτη ανάγκη ν’ ανέβει αυτό στο 90%, ούτως ώστε να μη γίνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εστίες υπερμετάδοσης, κάτι που σημαίνει πως ο ιός εν συνεχεία θα διασπαρεί ανεξέλεγκτα στην κοινωνία.

Και αυτό φυσικά είναι κάτι που ουδείς το θέλει…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.