Επίθεση με βιτριόλι: Σε εξώφυλλο περιοδικού η πρώτη φωτογραφία του προσώπου της Ιωάννας (Pics)

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ανατροπή με την εμπλοκή συνεργού της δράστιδος στην επίθεση με το βιτριόλι

Τα νέα στοιχεία που φέρνει στη δίκη το θύμα.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα επίθεσης με θειΐκό οξύ στην Καλλιθέα τον Μάιο του 2020, θα βρεθεί στις 15 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη δράστιδα, την 35χρονη Έφη Κ. η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη, στο Μικρό Ορκωτό της Αθήνας.

Δύο εβδομάδες πριν την αρχή της δίκης, μίλησε στο Mega και δήλωσε θυμωμένη και φοβισμένη γιατί υπάρχει ένας συνεργός ελεύθερος:

«Έχουμε ξεκινήσει με τους δικηγόρους μου την προετοιμασία για τη δίκη. Τα συναισθήματά μου εναλλάσσονται μεταξύ θυμού, στρες και φόβου, καθώς υπάρχει ένας συνεργός που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, διότι αρνείται να τον κατονομάσει και που δεν ξέρουμε για τι είναι ικανός.

Οι επίμονες αναμνήσεις δυστυχώς επανέρχονται έντονα, ξέρω πως θα είναι μια δύσκολη συναισθηματικά περίοδος για εμένα, αλλά το σημαντικό αυτήν την στιγμή είναι να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό για εμένα σημαίνει να καταδικαστεί η γυναίκα που κατέστρεψε τη ζωή μου και που προσπάθησε να με σκοτώσει».

Ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, συμπλήρωσε: «Υπάρχει συνεργός κι αυτό προκύπτει από το πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό η κατηγορούμενη».

«Προφανώς ο άνθρωπος που την προμήθευσε, είναι πολύ εύκολο, από την στιγμή που δεν είναι επαγγελματίας, να τη ρωτούσε για ποιον λόγο το θέλει. Οι πιθανότητες που υπάρχουν είναι ότι ο συνεργός γνώριζε τον λόγο που θα χρησιμοποιούνταν το βιτριόλι», συμπλήρωσε ο συνήγορος του θύματος.

Κλείνοντας ο κ. Λύτρας τόνισε: «Η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε στα ίχνη του ανθρώπου που την προμήθευσε με τον καυστικό υγρό».