Ρεκόρ των 71 θανάτων: To νέο αυστηρό μέτρο που αλλάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σκληρά μέτρα: Οι 4 περιοχές που μπαίνουν σε νέο lockdown

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης.

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ σαφή: παρά το γεγονός πως έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού (όχι, βέβαια, όσοι θα έπρεπε για να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας…) και παρά το ότι πλέον έχουμε μάθει να ζούμε με τον ιό, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και τα νούμερα σε ημερήσια κρούσματα, διασωληνωμένους και, δυστυχώς, θανάτους έχουν πάρει εκ νέου την ανιούσα.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εν γένει εδώ και αρκετό είναι σαφείς, τονίζοντας ξανά και ξανά πως δεν πρόκειται να «κλείσει» ολόκληρη η χώρα… χάρη στους ανεμβολίαστους και τους αρνητές, καθώς τα νέα οριζόντια μέτρα θα τσακίσουν οριστικά και αμετάκλητα την, ήδη «πληγωμένη», οικονομία.

Ωστόσο, δεν αποκλείστηκαν τα τοπικά lockdowns, καθώς υπάρχουν πόλεις που βρίσκονται ήδη στο κόκκινο και το επιδημιολογικό τους φορτίο είναι πάρα πολύ αυξημένο και οι δείκτες τους άκρως ανησυχητικοί.

Έτσι, σε μίνι lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής πεόκειται να ενταχθούν η Καβάλα, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα, κάτι που θα ανακοινωθεί και επισήμως λίαν συντόμως από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η «ιδιόμορφη» καραντίνα; Θα έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 το βράδυ έως και τις 06:00 το πρωί (εξαιρούνται, φυσικά, όσοι κινούνται για λόγους εργασίας και όπου συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας) ενώ απαγορεύεται η μουσική για όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι αύριο (16/9) τα παραπάνω μέτρα ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία και Αργολίδα.

Η πανδημία συνεχίζει να είναι εδώ λοιπόν και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην ξεφύγουν κι άλλο τα πράγματα. Ένα τρίτο lockdown μπορεί να έχει αποκλειστεί, αλλά…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.