Κατεβάζουν ξανά ρολά: Οι 4 περιοχές που απειλούνται με lockdown εν μέσω καλοκαιριού

Μίνι lockdown | Οι 3 περιοχές που μπήκαν σε καθεστώς περιορισμών

Τι ισχύει για τις περιοχές αυτές.

Πολύ δύσκολα θα ξεμπερδέψουμε το προσεχές χρονικό διάστημα με τον κορωνοϊό. Ο φονικός ιός μπήκε στη ζωή μας ξαφνικά τον Μάρτιο του 2020 και έκτοτε τίποτα δεν είναι το ίδιο σε όλον τον πλανήτη.

Η Ελλάδα ήταν σε καθεστώς περιορισμών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό καθολικό lockdown δε θα επιβληθεί ξανά, ωστόσο μέτρα τοπικού χαρακτήρα εφαρμόζονται κανονικά όπου φαίνεται τα πράγματα να ξεφεύγουν.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε η εφαρμογή μέτρων σε Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα.

Οι περιοχές αυτές πέρασαν στο επίπεδο τέσσερα (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας η εφαρμογή των μέτρων παρατείνεται στις περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας.

Την ίδια ώρα η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας πέρασε στο επίπεδο 3. Στις περιοχές όπου έχουν εφαρμοστεί περιοριστικά μέτρα ισχύουν τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.