«Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του Mad Clip, του πειράξανε το αυτοκίνητο»

Mad Clip | Φως στα αίτια του τροχαίου μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Μετά το πόρισμα του Παναγιώτη Μαδιά.

Το φως  της δημοσιότητας είδε σήμερα μέσω της εφημερίδας «Real News» το πόρισμα του πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά για το μοιραίο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον Mad Clip τα ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, λίγη σημασία έχουν όσα έχουν μέχρι τώρα ειπωθεί, καθώς τόσο η οικογένεια του αδικοχαμένου τράπερ όσο και η Τροχαία, αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία αναμένεται να έχουν βγει μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, δηλαδή έναν μήνα νωρίτερα από ό,τι κάνουν συνήθως να βγουν.

Οι τοξικολογικές είτε θα επιβεβαιώσουν την εικασία του πραγματογνώμονα ότι κάτι συνέβη στον οδηγό και έκοψε το τιμόνι χωρίς λόγο στα αριστερά, είτε θα παρουσιάσουν μία άλλη εκδοχή, στην περίπτωση που αποδειχθεί πως ο Mad Clip είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Το πόρισμα του κ. Μαδιά αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ταχύτητα πρόσκρουσης του αυτοκινήτου στη μεταλλική κολώνα ήταν μικρότερη της αρχικής ταχύτητας του οχήματος η οποία υπολογίζεται στα 134χλμ /ώρα, λόγω της επιβράδυνσης που υφίσταται το όχημα ολισθαίνοντας με τους τροχούς του. Έτσι, την ταχύτητα πρόσκρουσης την υπολογίσαμε στα 80-85χλμ/ώρα. Όμως σε παρόμοιες προσκρούσεις οχημάτων είχαμε θανατηφόρους τραυματισμούς ακόμη και με 65χλμ/ώρα.

Η μοιραία εκτροπή

Την 5ημέρα μετά το συμβάν υπέπεσε στην αντίληψή μου το βιντεοληπτικό υλικό από την κάμερα του παρακείμενου πρατηρίου υγρών καυσίμων και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής κάποιου άλλου οχήματος, ζώου ή πεζού. Ερμηνεύοντας λοιπόν το υλικό παρατηρήσαμε τα εξής: Το αυτοκίνητο εξέρχεται με επιτυχία το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και μέσα στην ευθεία παρατηρείται μια πολύ μικρή δεξιόστροφη κίνηση (μικρή περιστροφή) του αυτοκινήτου και εν συνεχεία βλέπουμε όλως παραδόξως μια αλλοπρόσαλλη και μη αναμενόμενη εντελώς ξαφνική εκτροπή του αυτοκινήτου με φορά και κατεύθυνση αριστερόστροφη. Εν συνεχεία επέρχεται η πρόσκρουσή του στο μεταλλικό ιστό φωτισμού αφού προηγουμένως διέγραψε τόξο 210 μοιρών.

Η πιθανολογούμενη εκτίμησή μου ως προς τα αίτια είναι ότι αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν στο αν συνέβη κάτι στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, μήπως σε αυτή τη στιγμή ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος ότι πάει να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, προβαίνει σε ξαφνικό υπερδιορθωτικό ελιγμό προς τα αριστερά χάνοντας εντελώς τον έλεγχο του οχήματος, με τα επερχόμενα αποτελέσματα.

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Κατά τον έλεγχο των ελαστικών του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε καλή κατάσταση και με υπόλοιπο χρόνο ζωής. Ο τύπος των ελαστικών ήταν Semi Slick που είναι ένα ελαστικό πίστας βελτιστοποιημένο για χρήση σε στεγνή πίστα και η τελευταία έκδοσή του για κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνές πίστες αγώνων. Σε βρεγμένες πίστες ή δρόμους, τα ίδια ελαστικά και ειδικά όταν είναι φθαρμένα, μπορούν να επηρεαστούν πάρα πολύ από φαινόμενα υδρολίσθησης».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.