Τον «τελειώνει» η εισαγγελέας: Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Τον «τελειώνει» η εισαγγελέας: Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του ηθοποιού.

«Καταπέλτης» ήταν η εισαγγελέας για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η δικαστική λειτουργός πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο ο δημοφιλής ηθοποιός να δικαστεί για δύο βιασμούς, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερη επικινδυνότητα του ηθοποιού και σταθερή του ροπή προς το έγκλημα.

Η αρμόδια εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του Πέτρου Φιλιππίδη για τις πράξεις του βιασμού και της απόπειρας αυτού σε βάρος τριών γυναικών. Σε βάρος του ηθοποιού έχει ασκηθεί δίωξη για τρεις υποθέσεις, βιασμό που τελέσθηκε το 2008 και δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η βιασθείσα βιάστηκε δύο φορές, μια τον Ιούνιο του 2008 και μια τον Σεπτέμβριο του 2008. Ως εκ τούτου το αδίκημα με το οποίο προτείνεται η παραπομπή του ηθοποιού είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού.

Σύμφωνα την ιστοσελίδα newsit.gr η εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στην πρότασή της ότι «και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».

Η πρώτη καταγγέλλουσα, κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού φέρεται να τελέσθηκε τον Φεβρουάριο του 2010. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη όπου της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της.

Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του. «Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. (…) Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Η δεύτερη απόπειρα έγινε σύμφωνα με την καταγγελία τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν ανατριχιαστική.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Θυμίζουμε ότι ο ηθοποιός κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως από το καλοκαίρι όταν και απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα. Το αίτημα που κατέθεσαν οι νομικοί παραστάτες του για αποφυλάκιση απορρίφθηκε.