Διακοπές Χριστουγέννων: Τα 2 μέτρα που θα ισχύσουν φέτος μόνο για τους ανεμβολίαστους

Διακοπές Χριστουγέννων: Τα 2 μέτρα που θα ισχύσουν φέτος μόνο για τους ανεμβολίαστους

Τι δεν θα δουν οι εμβολιασμένοι.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός το έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι περίπτωση νέου γενικού lockdown φέτος δεν υπάρχει. Και αυτό γιατί η επιστήμη έχει προσφέρει το δώρο του εμβολίου που πέρυσι δεν υπήρχε, πράγμα που σημαίνει ότι ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να προφυλάξει τον ίδιο και τους συμπολίτες του.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα μέτρα έχουν τελειώσει. Για την ακρίβεια τα μέτρα έχουν τελειώσει μόνο για τους εμβολιασμένους οι οποίοι έχουν επιστρέψει πλέον σε συνθήκες κανονικότητας.

Οι ανεμβολίαστοι αντίθετα, οι οποίοι επέλεξαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, θα αργήσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Ειδικά την περίοδο των εορτών όπου αναμένεται η τέλεια καταιγίδα καθώς εκτός από τον κορωνοϊό τη χώρα θα χτυπήσει και το κύμα της εποχικής γρίπης οι κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι στοχευμένες.

Τα δυο μέτρα που είναι σχεδόν κλεισμένα αφορούν στους ανεμβολίαστους οι οποίοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε όλους τους κλειστούς χώρους (καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια κλπ), εκτός αν έχουν να επιδείξουν αρνητικό τεστ 24 ωρών.

Το ίδιο θα ισχύει και για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Δεν θα επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των ανεμβολίαστων αν δεν επιδείξουν τεστ που να βεβαιώνει ότι δεν νοσούν.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τον κλοιό γύρω τους να να σφίγγει ολοένα και πιο πολύ το ποσοστό των ανεμβολίαστων μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πέσει κι άλλο, καθώς όλο και περισσότεροι θα πάρουν την απόφαση να κάνουν τελικά το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.