«Σκύλα, μας διέλυσες»: Άγριο ξέσπασμα κατά της βιτριολίστριας Έφης στο δικαστήριο (Vid)

Δεν θα είναι ούτε 40: Σε πόσα χρόνια θα είναι έξω η βιτριολίστρια της Ιωάννας

Tι αναφέρουν οι πιο έγκριτοι νομικοί της χώρας.

Την απολογία της για την αποτρόπαια επίθεσή της με θειικό οξύ σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, προετοιμάζει μέσα από το κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού, η 36χρονη κατηγορούμενη της υπόθεσης Έφη Κακαράντζουλα. Την επόμενη Πέμπτη θα βρεθεί μπροστά στους δικαστές και ενόρκους προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που της προσάπτονται.

«Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ… Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη. Θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν», δήλωσε στο παρελθόν η 36χρονη.

Ποιο όμως είναι το χειρότερο σενάριο για την καταδίκη της 36χρονης; Όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί, ακόμα και αν υπάρξει καταδίκη της για ανθρωποκτονία, ο χρόνος που θα της επιβληθεί θα είναι τα 13 χρόνια. Σε περίπτωση μάλιστα καταδίκης της μόνο για βαριά σκοπούμενη βλάβη, ο χρόνος καταδίκης θα είναι το πολύ 10 χρόνια.

Στο πρώτο σενάριο υπάρχουν τα δεδομένα που δείχνουν ότι η κατηγορούμενη θα εκτίσει το 1/3 της ποινής της σίγουρα. ‘Ομως αν δείξει καλή διαγωγή, δουλέψει εντός φυλακής και δεν έχει πειθαρχικά παραπτώματα, με την προφυλάκισή της ήδη ένα χρόνο να μετράει στον συνολικό χρόνο της ποινής, η Έφη Κακαράντζουλα θα μπορεί να είναι εκτός φυλακής σε 3 χρόνια. Πριν καν συμπληρώσει, δηλαδή, τα 40 της έτη. Στο δεύτερο σενάριο, ο χρόνος αυτός θα είναι ακόμα πιο μικρός.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.