Σε πλειστηριασμό η μόνη φωτογραφία με το παγόβουνο του Τιτανικού

Σε πλειστηριασμό η μόνη φωτογραφία με το παγόβουνο του Τιτανικού

Η ιστορία της φωτογραφίας.

Ο Τιτανικός απέπλευσε από το Σαουθάμπτον στις 10 Απριλίου 1912 με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου δεν έμελλε να φτάσει ποτέ.

Το βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο που αποτελούσε τμήμα του στόλου της White Star Line βυθίστηκε στον Ατλαντικό στις 15 Απριλίου ‘12 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του. Βιβλία, ντοκιμαντέρ, ως και ταινίες (μια εξ αυτών… πολυοσκαρική) κυκλοφόρησαν έκτοτε για τη βύθιση που προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.500 ατόμων σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα στην ιστορία.

Από χρόνια είχε γίνει γνωστό ότι ένας καπετάνιος είχε φωτογραφίσει το… περιβόητο παγόβουνο που στάθηκε αιτία βύθισης του υπερωκεανίου. Η φωτογραφία επανήλθε στο στην επικαιρότητα μιας δημοπρατείται αυτές τις ημέρες από τον οίκο Henry Aldridge and Son of Devizes, της Βρετανίας, με ποσόν εκκίνησης 12.000 λίρες!

Σε πλειστηριασμό η μόνη φωτογραφία με το παγόβουνο του Τιτανικού

Ο καπετάνιος ονόματι Γ. Γουντ, που είχε ως χόμπι τη φωτογραφία, διέσχιζε τον Ατλαντικό με το πλοίο του Etonian από την ίδια γραμμή πλεύσης που ακολούθησε δυο μέρες μετά και ο Τιτανικός. Μόλις είδε το τεράστιο παγόβουνο, εντυπωσιάστηκε και το απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό.

Λίγες μέρες αργότερα, κι ενώ έφθασε στη Νέα Υόρκη, πληροφορήθηκε το τραγικό ναυάγιο του Τιτανικού και συνειδητοποίησε ότι είχε δει… τον θύτη. Ο Γουντ εκττύπωσε τη φωτογραφία και την έστειλε στον παππού του. Μάλιστα συνόδευσε την επιστολή του και με σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι «αυτό είναι το παγόβουνο που βούλιαξε τον Τιτανικό»…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.