Πέτρος Φιλιππίδης | Mαζί με τον Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης

Νέο «χτύπημα» για τον Πέτρο Φιλιππίδη | Η περιουσία του σε κίνδυνο (Vid)

Οι ενάγουσες θα κινηθούν και σε αστικό επίπεδο, πέραν του ποινικού.

Προς τους τρεις μήνες εγκλεισμού στις φυλακές της Τρίπολης οδεύει ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος έχει δει ήδη δύο φορές την Eισαγγελία να απορρίπτει το αίτημα του για αποφυλάκιση με βραχιολάκι.

Οι αρμόδιες Aρχές κρίνουν πως πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος, με τον χρονικό ορίζοντα να πηγαίνει ως και την έναρξη της δίκης. Αυτή δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά δεν προβλέπεται να γίνει πριν το καλοκαίρι του 2022, δεδομένου κι ότι ο ηθοποιός δε μπορεί να παραμείνει έγκλειστος πάνω από 18 μήνες.

Κάνοντας ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον, με την προϋπόθεση πως η δίκη δε θα κρατήσει πάνω από ένα χρόνο μαζί με τις εφέσεις και όλα όσα γίνονται συνήθως από ενάγοντες και εναγομένους για να διασφαλίσουν αυτό που θεωρούν ως δίκαιο, ο Φιλιππίδης δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο την ισόβια ποινή. Ο ίδιος κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμών και έναν βιασμό.

Εφόσον κριθεί ένοχος, θα εκτίσει ποινή ως και 20 χρόνια, η οποία ενδεχομένως να μειωθεί λόγω ηλικίας και μιας πιθανής καλής διαγωγής στη φυλακή. Μετά την ποινή φυλάκισης σε περίπτωση καταδίκης, θα ακολουθήσει νέα δικαστική διαμάχη σε αστικό δικαστήριο με φόντο την οικονομική αποζημίωση των θυμάτων.

Εκτός από τις τρεις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Τάσο Τεργιάκη και το «Πρωινό» του ΑΝΤ1, υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που θα διεκδικήσουν αποζημίωση, καθώς έχασαν δουλειές και αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα εξαιτίας της συμπεριφοράς που έχουν καταγγείλει από τον ηθοποιό.

«Να τελειώσει το ποινικό δικαστήριο και θα πάνε στα αστικά. Δεν είναι τόσο απλό και δεν θα κλείσει ιστορία τόσο γρήγορα. Είναι μία ιστορία που θα τραβήξει. Κάποια θύματα έχασαν τις δουλειές τους και κάποια άλλα έφυγαν από τη χώρα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.