Συναγερμός μετά την έκρηξη κρουσμάτων: Τα 3 νέα μέτρα και για εμβολιασμένους που παίρνει η κυβέρνηση

Η Μετάλλαξη Όμικρον φέρνει κι άλλα μέτρα: Αυτές είναι οι 26 νέες περιοχές που μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο μετά τα 6.196 κρούσματα

Σε ποιες περιοχές η κατάστασή είναι δύσκολη.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η παράλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού και η Ελλάδα. Η νέα μετάλλαξη έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» σε όλον τον πλανήτη αφού μέχρι στιγμής ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά γι’ αυτήν. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί τις επόμενες 10 με 14 ημέρες θα υπάρχει ακριβής εικόνα για την Όμικρον.

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης νέο πακέτο μέτρων προκειμένου να ανασχεθεί η πορεία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός, καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 60 ετών διαφορετικά θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ.

Ακόμη, θα διατεθούν από δύο δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες την περίοδο των γιορτών προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ανεμβολίαστοι φορείς του ιού.

Όπως φαίνεται όμως η κυβέρνηση δε θα μείνει. Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκαν 6.196 κρούσματα με την κυβέρνηση να επιχειρεί να βρει λύση για να ανασάνουν και τα νοσοκομεία αφού 690 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας 26 περιοχές είναι αυτές που προβληματίζουν.

Αναλυτικά οι περιοχές που είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο:

Θεσσαλονίκη
Άγιον Όρος
Αχαΐα
Λάρισα
Μαγνησία
Καστοριά
Κιλκίς
Ημαθία
Πιερία
Φλώρινα
Έβρος
Πέλλα
Ξάνθη
Δράμα
Μεσσηνία
Σέρρες
Τρίκαλα
Κοζάνη
Καρδίτσα
Χαλκιδική
Φθιώτιδα
Θάσος
Λέσβος
Γρεβενά
Άρτα
Aιτωλοακαρνανία

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.