Δολοφονία Καραϊβάζ | Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Δολοφονία Καραϊβάζ | Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο γνωστός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός τον περασμένο Απρίλιο έξω από το σπίτι του μετά από καρτέρι που του είχαν στήσει την ώρα που γύριζε από τη μεσημεριανή εκπομπή του Star που συμμετείχε.

Έκτοτε οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Realnews» οι έρευνες των Αρχών φαίνεται να καταλήγουν σε οργάνωση επαγγελματιών εκτελεστών, που αναλαμβάνουν έναντι αμοιβής «συμβόλαια θανάτου».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι τα νέα στοιχεία «φωτογραφίζουν» εταιρεία δολοφόνων με έδρα το εξωτερικό. Η ίδια εταιρεία μάλιστα φαίνεται να συνδέεται με τις υποθέσεις των Βασίλη Στεφανάκου, του Δημήτρη Μάλαμα και του Μανώλη Καραγιάννη.

Οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι οι τρεις ανεξιχνίαστες υποθέσεις έχουν κοινά στοιχεία με τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Το δημοσίευμα της «real» αναφέρει ότι οι έρευνες των αρχών έχουν στο επίκεντρο αλλοδαπούς, κυρίως Βαλκάνιους που έχουν επαφές με σκοτεινά κυκλώματα στη Greek Mafia. Το προφίλ τους είναι συγκεκριμένο, με σημαντικότερα «προσόντα» τους την εκτελεστική δεινότητα, αλλά κυρίως την εξασφάλιση της σιωπής τους και την απόλυτη προσήλωσή τους στον άγραφο νόμο της «ομερτά».

Οι εκτελεστές, όπως αναφέρεται, περνούν τα ελληνικά σύνορα, εκτελούν την αποστολής του και στη συνέχεια διαφεύγουν άμεσα από την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό σβήνουν και τα ίχνη τους.

Το σημαντικότερο κοινό στοιχείο με τις άλλες τρεις υποθέσεις που βρίσκονται στο κάδρο της ΕΛ. ΑΣ είναι ο τρόπος που έγιναν οι δολοφονίες και ιδιαίτερα όσον αφορά τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι δράστες χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτες για να πλησιάσουν τα θύματά τους και για να διαφύγουν. Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα δίκυκλα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι έμπειροι εκτελεστές δεν χρησιμοποιούν κλεμμένα δίκυκλα, αλλά νόμιμες μηχανές μεγάλου ή μικρού κυβισμού, οι οποίες είτε είναι κρυμμένες σε κάποιο κρησφύγετο, είτε κυκλοφορούν κανονικά από τους νόμιμους κατόχους τους. Δηλαδή, στις νόμιμες μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούν, τα μέλη της εταιρείας δολοφόνων πλαστογραφούν πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όμοιο δίκυκλο.

Αφού έχουν ολοκληρώσει την αιματηρή τους επίθεση, φτάνουν στο κρησφύγετό τους ανενόχλητοι, αλλάζουν τις πλαστές με τις κανονικές πινακίδες της μηχανής και πλέον κυκλοφορεί ο νόμιμος κάτοχος κανονικά, αφού βέβαια έχει εισπράξει το αντίτιμο για την εξυπηρέτηση που έκανε.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.