Κυριάκος Μητσοτάκης | Όσα θα ανακοινώσει στο αυριανό έκτακτο διάγγελμά του

Έρχεται μετά τα Χριστούγεννα: Ο Μητσοτάκης επαναφέρει το πιο σκληρό μέτρο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Τι εξετάζει η κυβέρνηση.

Στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού κινείται πλέον όλος ο πλανήτης. Η παραλλαγή του κορωνοϊού που ήρθε από την Αφρική θεωρείται πιο ήπια από τη Δέλτα αλλά και πιο μεταδοτική. Αυτό σημαίνει ότι θα κυριαρχήσει σε όλον τον πλανήτη σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο αποφασίζουν να επαναφέρουν τα μέτρα περιορισμού. Ένα ποσοστό αυτών αποφασίζει lockdown, ακόμη και μέσα στις γιορτές προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν η μετάδοση.

Στην Ελλάδα βέβαια τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι το σενάριο ενός νέου lockdown είναι πολύ μακριά.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα αποφασιστούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο τραπέζι έχει πέσει ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση μελετά τα καταστήματα της εστίασης αλλά και τα κέντρα διασκέδασης να κλείνουν τα Μεσάνυχτα. Πρόκειται για μέτρο που ήταν σε ισχύ το καλοκαίρι σε περιοχές με ισχυρό ιικό φορτίο και που έφερε σημαντικές αντιδράσεις στον συγκεκριμένο κλάδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ συζητείται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών. Αυτό το μέτρο θα κριθεί από το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης τις επόμενες εβδομαδες. Θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Τέλος, εξετάζεται η διεύρυνση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ποσοστό έως 60%.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.