Συγκλονίζει ο θάνατος 16χρονης στη Γαλλία που είχε βρεθεί δυο φορές αρνητική στον κορωνοϊό

Συγκλονίζει ο θάνατος 16χρονης στη Γαλλία που είχε βρεθεί δυο φορές αρνητική στον κορωνοϊό

Πόσο αξιόπιστα είναι τα τεστ.

Μία σπάνια περίπτωση του κορωνοϊού στους νέους χαρακτήρισε τον θάνατο της 16χρονης Γαλλίδας Ζουλί ο Γάλλος υπουργός υγείας Ολιβιέ Βεράν, η υπόθεση όμως φαίνεται να είναι πιο περίπλοκη.

H γαλλική «Le Parisien» το χαρακτήρισε ως «ένα δράμα το οποίο δείχνει την αναξιοπιστία την σημερινών τεστ ανίχνευσής του ιού» καθώς η μικρή Ζουλί είχε ανιχνευτεί δύο φορές αρνητική στο τεστ για τον κορωνοϊό, λίγες μέρες μόλις πριν καταλήξει στη ΜΕΘ του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Necker στο Παρίσι.

Λίγες ημέρες πριν, μετά από έντονο βήχα, η 16χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Λονζιμό, υπεβλήθη σε τεστ αλλά οι γιατροί καθησύχασαν τηλεφωνικά τη μητέρα της ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Το πρώτο τεστ αποδείχτηκε λάθος, η υγεία της Ζουλί επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Παρίσι, ενώ η οικογένειά της ενημερώνεται ότι τα δύο τεστ της Ζουλί βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό. Η Ζουλί παρόλα αυτά διαμαρτύρεται ότι πονάει πολύ στο στήθος.

Τα δύο τεστ στο Παρίσι έρχονται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ στο Λονζιμό, λίγες ημέρες πριν το οποίο την έδειχνε θετική στον ιό. Η Ζουλί τα ξημερώματα της δεύτερης ημέρας στη ΜΕΘ του παρισινού νοσοκομείου απεβίωσε με τα αποτελέσματα των τεστ και η αξιοπιστία τους να μπαίνει ακόμα μία φορά στο μικροσκόπιο.

Πώς γίνεται το πρώτο τεστ να βγαίνει θετικό και δυο τεστ στη σειρά, δυο ημέρες μετά να είναι αρνητικά με ένα νέο παιδί να πεθαίνει σε λιγότερο από 48 ώρες μετά από αυτά; Ακόμα και οι γιατροί δεν μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα για το ποσοστό αξιοπιστίας του τεστ.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.