Survivor - Γιώργος Κατσαούνης: «Η Μυριέλλα είναι υποκρίτρια, μας δούλεψε όλους»

Survivor | Ο Κατσαούνης «απαντά» με εξώδικο από τον Άγιο Δομήνικο και ζητά τη σύλληψη δημοσιογράφου

Πυρ και μανία ο Κατσαούνης με δημοσιογράφο της εφημερίδας protothema.gr.

Την ώρα που στο Survivor οι Μαχητές τον έχουν απομονώσει και θέλουν να τον διώξουν, ο Γιώργος Κατσαούνης φαίνεται πως είχε επικοινωνία με άνθρωπο και δη εκτός ριάλιτι και εκτός Άγιου Δομήνικου.

Όπως τα έφεραν οι περιστάσεις, ο Κατσαούνης φέρεται να ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του για να τους δώσει κατεύθυνση στο πώς θα δράσουν γύρω από τις καταγγελίες εις βάρος του που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει ο Φρίξος Δρακοντίδης, δημοσιογράφος στο protothema.gr που έβγαλε πρώτος στη δημοσιότητα έγγραφα του δικαστηρίου με την καταγγελία για ξυλοδαρμό ενός 28χρονου από τον Κατσαούνη, ο 27χρονος μήνυσε στην οικογένεια του και τον δικηγόρο τους να αποσταλεί εξώδικο προς την ιστοσελίδα και τον δημοσιογράφο. Μάλιστα, στο protothema.gr υποστηρίζουν πως στα αιτήματά του είναι η προφυλάκιση δημοσιογράφων!

Σύμφωνα με το εξώδικο που δημοσιεύεται, ο Κατσαούνης ζητά να σβηστεί το επίμαχο δημοσίευμα και ο δημοσιογράφος να αποκαλύψει τις πηγές του.

Το εξώδικο του Κατσαούνη όπως το δημοσιεύει το protothema.gr:

«Με μέγιστη αγανάκτηση και ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορήθηκα, ότι στο άρθρο ημερομηνίας 22.1.2022 που συνέταξε και ανήρτησε δημοσιογράφος της εφημερίδας σας, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας: protothema.gr, μέσα που εκμεταλλεύεσθε, αναφέρονται ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα σε βάρος μου που στόχο έχουν να βλάψουν τη προσωπικότητά μου, καθώς και την φήμη και υπόληψή μου ως ανθρώπου.

Είναι πραγματικά ακατανόητη η κακόβουλη εμμονή σας στην κατ’ εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας, κατασκευή δήθεν συμβάντων, τα οποία μου καταλογίζονται με αποτέλεσμα τη βαρύτατη κατασυκοφάντηση μου. Στην προσπάθειά σας αυτή εντάσσεται το παραπάνω πρόσφατο δημοσίευμα, στον τίτλο του οποίου αναφέρετε τα εξής: «Ο «νταής των Φαρσάλων»: Τρεις δικογραφίες για τον αγρότη του «Survivor». Πέραν των χυδαίων χαρακτηρισμών τους οποίους σκοπίμως μου αποδίδετε για να με υποτιμήσετε, τον ως άνω τίτλο και άρθρο ακολουθεί φωτογραφία με το πρόσωπό μου.

Η χυδαία αυτή παρουσίαση και διατύπωση, στοχοποιεί δε ανοίκεια την προσωπική μου ηθική και πορεία και με κατασυκοφαντεί, σε συνδυασμό μάλιστα με την προδιάθεση του αναγνώστη για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο.

Συγκεκριμένα, το ακραία συκοφαντικό δημοσίευμα αναφέρει μόνο ψεύδη και συκοφαντίες. Έχει κεντρικό τίτλο τον ανωτέρω τίτλο, όπως χαρακτηριστικά προεκτέθηκε και υπότιτλο: «Μετά τις αποκαλύψεις εναντίον του Γιώργου Κατσαούνη για ασέλγεια σε 16χρονη και παραβίαση του νόμου περί * φωτοβολίδων έρχεται στο φως καταγγελία σοκ από 28χρονο συντοπίτη του ότι τον έστειλε στο νοσοκομείο ύστερα από ξυλοδαρμό με τεχνικές KickBoxing αφού προηγουμένως είχε απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει με όπλο», ενώ το κείμενο βρίθει αναφορών στο πρόσωπό μου, με σκοπό το συσχετισμό μου με φερόμενη ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτρια, την οποία ουδέποτε διέπραξα.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο φέρει φωτογραφίες που απεικονίζουν έγγραφα της δικογραφίας, τα οποία σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται εκ του νόμου να δημοσιοποιούνται, ενώ ταυτόχρονα γίνεται επίκληση εκ μέρους σας περαιτέρω στοιχείων της δικογραφίας σε συνδυασμό με την αναλυτική περιγραφή και αξιολόγησή τους.

Ως εκ τούτου, καλείσθε να μου αποκαλύψετε ποια είναι η πηγή της «πληροφόρησης» σας, ήτοι η παράνομη διαρροή εγγράφου δικογραφίας.

Κατ’ ακολουθία των ως άνω προεκτεθέντων, υποδεικνύεται και προκύπτει ότι προέβητε σε σύστημα αρχειοθέτησης των προσωπικών δεδομένων μου, λάβατε γνώση αυτών, τα συλλέξατε, καταχωρίσατε, οργανώσατε, διαρθρώσατε και αποθηκεύσατε, ενώ στην συνέχεια, τα διαδώσατε και τα καταστήσατε προσιτά σε απροσδιόριστο αριθμό μη δικαιούμενων προσώπων, που ανέγνωσαν το επίμαχο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.protothema.gr.

Kι όλα αυτά, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ, ΚΑΘ’ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΛΗΦΘΕΙΣΑ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ Ή/ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΟΥ, όπερ αποδεικνύεται από το ότι ήδη από την 20.12.2021, ήτοι πολύ πριν το επίμαχο δημοσίευμα της 22ας Ιανουάριου του 2022, βρίσκομαι στον Άγιο Δομίνικο, όπου ουδεμία επαφή και πληροφόρηση έχω για όσα γράφονται και κοινοποιούνται στην Ελλάδα σε βάρος μου. Όλα αυτά δε, κατά προφανή και πρόδηλη παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 38 του Ν. 4624/2019, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Γ.Κ.Π.Δ..

Επιπροσθέτως, επισημαίνεται ότι το επίμαχο δημοσίευμα παραμένει ακόμη και σήμερα αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.protothema.gr και, ως εκ τούτου, προσβάσίμο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, το οποίο επιτείνει την προσβολή της προσωπικότητάς μου, ως υποκειμένου των παρανόμως κτηθέντων και παρανόμως δημοσιευθέντων ειδικής κατηγορίας προσωπικών δεδομένων μου.

Τα δημοσιεύματα σας αυτά, απολύτως ψευδή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά, συνιστούν απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υπερβαίνουν κάθε όριο ανοχής και αποσκοπούν στην προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου μέσω της αμφισβήτησης της ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου μου.

Η εφημερίδα σας επιδιώκει, εξαπολύοντας εναντίον μου προσωπική λάσπη, με σκαιούς χαρακτηρισμούς και ευτελείς ισχυρισμούς, τους οποίους υιοθετεί και αναπαράγει ως αληθείς, χωρίς τη στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα ως προς την αλήθεια των όποιων φερόμενων ισχυρισμών τρίτων, να απαξιώσει το πρόσωπό μου, να πλήξει το κύρος, την αξιοπιστία μου, την ηθική μου υπόσταση και να προσβάλει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια μου.

Επειδή το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού σε ζητήματα που ενδιαφέρουν τη δημόσια σφαίρα και το δικαίωμα άσκησης κριτικής προς τα δημόσια πρόσωπα, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την προσβολή της τιμής, της υπόληψης και της ηθικής ακεραιότητας ενός προσώπου με ψεύδη, αήθειες και απόδοση ψευδών κατηγοριών, καθώς και με δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων μου ειδικής κατηγορίας χωρίς να έχετε δικαίωμα προς τούτο , όπως πράξατε με το ανωτέρω δημοσίευμά σας.

Επειδή οι απολύτως ψευδείς, δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στο ανωτέρω δημοσίευμα σας (δημοσιευθέν άρθρο ημερομηνίας 22.1.2022 στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σας) συνιστούν συμπεριφορά παράνομη, καταχρηστική και αντικείμενη στη δημοσιογραφική δεοντολογία με αποτέλεσμα να έχω υποστεί βαρύτατη ηθική βλάβη.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για τις άθλιες κατασκευές σας και την αναπαραγωγή ψευδών κατά περιεχόμενο ισχυρισμών τρίτων καθώς και για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων μου ειδικής κατηγορίας χωρίς να έχετε δικαίωμα προς τούτο με αποκλειστικό σκοπό τη δυσφήμηση και συκοφάντησή μου.

Σας καλώ

Ι)Να προβείτε στην αποκάλυψη της πηγής «πληροφόρησής» σας, ήτοι της παράνομης διαρροής εγγράφων της δικογραφίας .
ΙΙ)Να παραλείπετε εφεξής τη δημοσίευση συκοφαντικών αναφορών σε βάρος μου και να προβαίνετε σε ενδελεχή διασταύρωση των στοιχείων και των πηγών σας πριν δημοσιεύσετε οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο, την ηθική μου ακεραιότητα και πορεία.
ΙΙΙ)Να απαλείψετε άμεσα τα παραπάνω σχετικά δημοσιεύματά σας, τόσο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας, αλλά και από κάθε ιστοσελίδα, ιδιοκτησίας σας ή συμμετοχής σας, στην οποία έχουν αναρτηθεί ή αναπαραχθεί.

Σας δηλώνω ότι σε αντίθετη περίπτωση, μη συμμορφώσεώς σας κατά το νόμο και την παρούσα, θα προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια και σε κάθε αρμόδια Αρχή, για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που μου προξενήσατε.
Με τη ρητή επιφύλαξη υπέρ παντός νομίμου δικαιώματος μου».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.