«Τελεταί Μπούκουρας»: Το σατιρικό tweet για τον Άδωνι Γεωργιάδη που έριξε τον λογαριασμό του (Pic)

«Μηδέν ευρώ ο μισθός του υπουργού!»: Αλήθεια ή ψέματα η ατάκα του Άδωνη Γεωργιάδη που έγινε viral;

Έγινε χαμός...

Είναι- για ακόμα μία φορά- το πρόσωπο της ημέρας, εκείνος που συζητήθηκε όσο κανείς άλλος. Ο λόγος για τον Άδωνη Γεωργιάδη που βρέθηκε στην Καστοριά με αφορμή την εκδήλωση της ΔΕΔΑ για τη έναρξη εργασιών φυσικού αερίου.

Η χρονική συγκυρία ωστόσο δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς συνέπεσε με την αδιανόητη αύξηση στις τιμές αγαθών πρώτης ανάγκης (ΔΕΗ, καύσιμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης κ.α.).

Έτσι, ο κ. Γεωργιάδης αποδοκιμάστηκε εντόνως από το κοινό που συγκεντρώθηκε έξω από το κτήριο της εκδήλωσης, με αρκετούς πολίτες να χρησιμοποιούν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξε ο εξής διάλογος μεταξύ ενός εκ των πολιτών και του γνωστού πολιτικού: «Το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη…Με πληρωμένες βενζίνες από τον ελληνικό λαό ήρθες… Ρίξε το πετρέλαιο… Σούπερ μάρκετ έχεις μπει ποτέ;… Βγαίνεις με τον μισθό του υπουργού;…», ήταν το σχόλιο του πολίτη, με τον Άδωνη Γεωργιάδη ν’ απαντά «Μηδέν ευρώ ο μισθός του υπουργού!», μια ατάκα του που δεν άργησε να γίνει viral στα social media.

Ποια είναι η αλήθεια, ωστόσο; Ισχύει αυτό που είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ή είναι ψέματα;

Αν θελήσουμε να προβούμε σε «ανάλυση» λέξη-λέξη των όσων είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει δίκιο: πράγματι, με διάταξη που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση, οι υπουργοί δεν παίρνουν πρόσθετα  επιδόματα για την υπουργική θέση όπως συνέβαινε παλαιότερα. Σε αντίθεση με τους βουλευτές, δηλαδή, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές της Βουλής και αποζημιώνονται με έξτρα ποσά, οι υπουργοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και πολλές φορές πληρώνονται συνολικά λιγότερο από έναν εκλεγμένο βουλευτή.

Αυτό εννοούσε προφανώς ο Άδωνις Γεωργιάδης, ασχέτως που ακούστηκε σα να μην παίρνει ούτε ένα ευρώ… εν γένει. Λαμβάνει, φυσικά, κανονικότατα τον (παχυλό) μισθό του βουλευτή, όμως όχι επιπλέον χρήματα για τα υπουργικά του καθήκοντα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.