Κορωνοϊός: Το «λάθος» του Σωτήρη Τσιόδρα που άφησε αρνητικές εντυπώσεις

Κορωνοϊός: Το «λάθος» του Σωτήρη Τσιόδρα που άφησε αρνητικές εντυπώσεις

Γιατί άλλαξε η πολιτική στην ανακοίνωση των κρουσμάτων.

Στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας καθηγητή κο. Σωτήρη Τσιόδρα, υπήρξε μία διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο παρουσίασης του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην χώρα μας από τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσίοδρας για πρώτη φορά δεν ανέφερε τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που είχαμε την ημέρα που μας πέρασε, τα οποία ήταν 169. Αυτήν την φορά επέλεξε να σπάσει τον αριθμό και να ξεχωρίσει τα κρούσματα σε κατηγορίες, με τη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία να μην την συμπεριλαμβάνει στα «κρούσματα στη χώρα μας».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου χαρακτηριστικά ανέφερε «Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα στη χώρα μας και επιπλέον 23 κρούσματα από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα. Είχαμε μέχρι πριν λίγο 49 κρούσματα από το πλοίο αλλά θα σας αναφέρει ο υπουργός (κος Χαρδαλιάς) νέα κρούσματα που μόλις έμαθε».

Με τα 119 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που ανέφερε λίγο αργότερα ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο συνολικός αριθμός στη χώρα έφτασε για χτες τα 169 κρούσματα.

Η επιλογή αυτή του εκπροσώπου σχολιάστηκε αρνητικά καθώς άλλοι θεώρησαν ότι γίνεται σκόπιμα για να μην ακουστεί ο συνολικός αριθμός ενώ άλλοι των έψεξαν γιατί ξεχωρίζει τα κρούσματα της Ελλάδας σε Έλληνες πολίτες, ταξιδιώτες και πρόσφυγες, χρεώνοντάς τους κάτι που μπορεί να μοιάζει μία νέα πολιτική στην ανακοίνωση των κρουσμάτων που θα ακολουθήσουν.

Κριτική υπήρχε έτσι και αλλιώς από τις πρώτες ημέρες ανακοίνωσης των κρουσμάτων, αφού ανακοινώνονταν μόνο τα σοβαρά τα οποία έφτανα στα νοσοκομεία. Αυτήν την φορά όμως βλέπουμε ακόμα και τα σοβαρά να «σπάνε» στις ανακοινώσεις σε υποκατηγορίες.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.