Υπόθεση Πάτρας | Στο φως η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας - Το πόρισμα που γεννά αμφιβολίες

Υπόθεση Πάτρας | Στο φως η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας – Το πόρισμα που γεννά αμφιβολίες

Η Μαλένα ήταν το πρώτο από τα τρία κορίτσια που έχασαν τη ζωή τους ανεξήγητα.

Μαλένα, Ίριδα, Τζωρτζίνα. Τρία παιδιά που πέθαναν κάτω από ανεξήγητο καθεστώς. Τρία κορίτσια, τρεις αδελφές, όλες παιδιά της Ρούλας Πισπιρίκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος »για τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας που έδειξαν ότι εισέπνευσε τοξικό αέριο, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν και προκάλεσαν την αντίδραση των δύο γονιών στην Πάτρα, σήμερα έρχεται στο φως η ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατο της Μαλένας.

Η ιατροδικαστής κ. Χριστίνα Τσάκωνα είναι η ειδικός που διεξήγαγε την έρευνα και την οποία δημοσιεύει το eReportaz. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται εκεί, η Μαλένα που πέθανε τον Απρίλιο του 2019,  είχε δύο μικροεκδορές στη μύτη της, άδειο στομάχι -παρά το γεγονός ότι η μητέρα της είχε ισχυριστεί ότι λίγο πριν πεθάνει την είχε ταΐσει καλαμάκι κοτόπουλο-  ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις παρατηρήθηκε «εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων και πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση».

Ως αιτία θανάτου έχει αναγραφεί η ηπατική ανεπάρκεια.

Αυτό το τελευταίο είναι κι ένα στοιχείο σύγκρουσης, καθώς ιατροδικαστικές και εισαγγελικές πηγές αποκαλούν άστοχο το πόρισμα, αφού η Μαλένα δεν έπασχε από ανεπάρκεια στο ήπαρ της. Γι΄αυτό και τίθεται το ερώτημα μήπως η Μαλένα παρουσίασε οξεία ηπατική ανεπάρκεια από σκευάσματα που της χορηγήθηκαν από την φλέβα ή το στόμα τις κρίσιμες ώρες.

Για να απαντηθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνει λεπτομερής τοξικολογικός έλεγχος, μιας και στις τοξικολογικές που έγιναν, δεν αναζητήθηκε ουσία που θα υποδείκνυε εγκληματική ενέργεια, καθώς κανείς δε σκέφτηκε ότι υπάρχει τέτοιο σενάριο. Στις τοξικολογικές έγινε αναζήτηση για οργανικά φάρμακα, ναρκωτικές ουσίες, οινόπνευμα, μονοξείδιο του άνθρακα και πτητικά δηλητήρια, αλλά δεν βρέθηκε τίποτε απ΄αυτά.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν μπορεί να χορηγήθηκαν εξωγενώς.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.