«Ένας αυτουργός στη δολοφονία των παιδιών, οι άλλοι γνώριζαν»: «Βόμβες» Κατερινόπουλου για την υπόθεση Πάτρας

«Ένας αυτουργός στη δολοφονία των παιδιών, οι άλλοι γνώριζαν»: «Βόμβες» Κατερινόπουλου για την υπόθεση Πάτρας

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος μιλά για όλα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου με τον Σπύρο Λάμπρου μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Όπως είπε, τις τελικές απαντήσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας θα δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή το οποίο πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

«Πλησιάζουμε στη λύση του μυστηρίου. Εγώ επιμένω από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για τρεις εγκληματικές ενέργειες», είπε χαρακτηριστικά αναλύοντας τα σημαντικότερα στοιχεία της υπόθεσης που οδηγούν σ’ αυτό το συμπέρασμα:

  • Σε κανένα από τα παιδιά δε διαπιστώθηκε κάποιο σύνδρομο από τους γιατρούς
  • Κανένα παιδί, πριν τον θάνατό του, δεν παρουσίασε νόσημα που να μπορεί να αποβεί θανατηφόρο
  • Δεν προέκυψε καμία γνωστή πάθηση στο ιστορικό τους
  • Έχουμε ακανόνιστη σειρά στον θάνατο των παιδιών. Εάν υπήρχε κάποια γονιδιακή πάθηση, θα έπρεπε να πεθάνουν με τη σειρά: πρώτα το πρώτο παιδί, δεύτερο το δεύτερο και τρίτο το τρίτο κοριτσάκι
  • Όλοι οι θάνατοι των παιδιών, όλως παραδόξως, έγιναν Σαββατοκύριακο
  • Στα συμβάντα των παιδιών ήταν παρόντα συγκεκριμένα άτομα

«Οι ιατροδικαστές, από τη μια πλευρά, καλούνται να δώσουν την αιτία θανάτου, εν αναμονεί των τοξικολογικών εξετάσεων που κάτι θα μας δώσουν. Από εκεί και πέρα, δουλειά της Aστυνομίας είναι να στοιχειοθετήσει αυτή την υπόθεση δολοφονιών αυτών των παιδιών και να φτάσουμε στο τέλος της υπόθεσης», υποστήριξε.

 To σημαντικότερο από όσα είπε, πάντως, είναι πως στην περίπτωση των δύο τουλάχιστον παιδιών υπάρχει άτομο που γνώριζε ότι πρόκειται για έγκλημα.

«Τουλάχιστον στις δύο περιπτώσεις, για να μην πω και στις τρεις, ισχύει αυτό. Εκτιμώ ότι υπάρχουν περισσότεροι του ενός δράστη. Ακόμα και αν είναι ένας ο φυσικός αυτουργός, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ενδεχομένως να γνώριζαν…

Όταν χάθηκε το πρώτο παιδί, δε δόθηκε η δέουσα προσοχή. Χάθηκε και το δεύτερο παιδί. Κάποιοι που έπρεπε να θορυβηθούν δε θορυβήθηκαν και έκλεισε η υπόθεση. Πέθανε και το τρίτο παιδί και εκεί κατάλαβε ο κόσμος ότι κάτι δεν πάει καλά, κάτι γίνεται», σχολίασε και συνέχισε:

«Είναι μεγάλος ο κύκλος των καταθέσεων που πρέπει να ληφθούν. Εάν υπάρξει κάποιο στοιχείο από τις εξετάσεις, θα αποδείξει ότι είναι έγκλημα. Ακόμα και αν δεν υπάρξει τέτοιο στοιχείο, δε σημαίνει ότι δεν είναι εγκληματική ενέργεια, υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.