Σύλληψη Πισπιρίγκου | H μάνα και η αδερφή της «λυγίζουν» on camera και υποστηρίζουν πως είναι αθώα

Σύλληψη Πισπιρίγκου | H μάνα και η αδερφή της «λυγίζουν» on camera και υποστηρίζουν πως είναι αθώα

«Δεν έχει κάνει τίποτα».

Στον Γιώργο Σόμπολο και την κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησαν για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου η μητέρα της, Ελένη, και η αδερφή της, Δήμητρα, για όσα βιώνουν τις τελευταίες ώρες, αφότου έγινε γνωστό πως η εν διαστάσει σύζυγος του Μάνου Δασκαλάκη συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι δύο γυναίκες, δήλωσαν οργισμένες για όσα συμβαίνουν έξω από το διαμέρισμα της Ρούλας Πισπιρίγκου, από από εχθές είναι συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου εξαπολύοντας ύβρεις, κατάρες και απειλές.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, ξεκαθάρισε πως θεωρεί αθώα την αδερφή της, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Γύρω στις 17:00 ήρθαν οι αστυνομικοί και είπαν της Ρούλας ‘θα έρθεις μαζί μας να δώσεις κάποιες διευκρινίσεις και σε δύο ώρες θα είσαι πίσω’. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ενημέρωσα τον δικηγόρο, τον κ. Λύτρα. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε καμία επικοινωνία με την Ρούλα. Ενημέρωσα τον θείο μου που ήταν πιο κοντά, ήρθε ο πατέρας του Μάνου, ήρθε η μητέρα μου με τον πατριό μου. Ο πατέρας μου ήρθε δεν μπόρεσε να μπει με αυτό που γινόταν. Ήταν ανεπίτρεπτο.

Ό,τι και να έχει γίνει -που δεν έχει γίνει- αυτό το πράγμα σαν πολιτεία δεν το δέχομαι. Υποτίθεται έχουμε Δημοκρατία. Πού είναι οι θεσμοί; Ποιος μας προστάτεψε; Σπάσανε την πόρτα. Σπάσανε την πόρτα και δεν ήταν κανείς εκεί να μας προστατέψει. Μετά από μια ώρα ήρθαν. Καταφέραμε στις 04:00 τα ξημερώματα να βγούμε από το σπίτι.

Ο κόσμος δεν την έχει ζήσει και όποιος δεν την έχει ζήσει δεν έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Ήμασταν μια οικογένεια γύρο στα 10 άτομα και οι δικοί μας και του Μάνου που βλέπαμε πως ήταν η Ρούλα με τα παιδιά. Δεν ήταν ποτέ κακοποιημένα, δεν ήταν ποτέ παραμελημένα. Ήταν όπως είναι τα παιδιά σε όλες τις οικογένειες. Ήταν τρελαμένα με τη Ρούλα. Η Τζωρτζίνα είχε μια αδυναμία στον Μάνο αλλά είχε και σε εμάς τους υπόλοιπους. Δε ξέρω πού το βασίζουν αυτό χωρίς να την έχουν ζήσει. Όποιος την είχε ζήσει ξέρει πως ήταν η Ρούλα σαν μάνα.

Ο Μάνος και η Ρούλα ήταν ένα κανονικό ζευγάρι όπως όλα. Είχαν και τους τσακωμούς τους. Δυο γονείς που λάτρευαν τα παιδιά τους, που ήταν κατά πάνω τους. Η Ρούλα πολύ περισσότερο γιατί ο Μάνος δούλευε όλη μέρα. Αυτό που λένε ότι ήταν συνέχεια εκείνη μαζί τους η Ρούλα… ποιος θα ήταν αν δεν ήταν η μάνα τους; Ήταν μια οικογένεια εντελώς φυσιολογική.

Η Ρούλα σε καμία περίπτωση δε μπορεί να σκότωσε το παιδί της. Λένε ότι έβαλε μια ουσία. Πού την προμηθεύτηκε; Αφού δε βγήκε στιγμή από το νοσοκομείο. Είναι κάποια πράγματα που θα φανούν σε βάθος χρόνου. Είναι μεγάλη αδικία αυτό που έχει συμβεί στη Ρούλα γιατί είναι μια μάνα χτυπημένη από τη μοίρα που δεν έχει προλάβει, όχι να ξεσπάσει αλλά ούτε να συνειδητοποιήσει ότι έχει χαθεί και η μεγάλη μεγάλη της αγάπη, η Τζωρτζίνα.

Αυτό οφείλεται στον κόσμο και σε μερίδα δημοσιογράφων που προσπαθούν να τη χτυπήσουν και να τη στοχοποιήσουν. Είναι ξεκάθαρη αδικία αυτό. Ήταν μια μάνα υπόδειγμα. Εξακολουθώ να τη στηρίζω και θα τη στηρίζω μέχρι τελικής πτώσεως».

Στο πλευρό της Ρούλας, παραμένει και η μητέρα της, Ελένη, η οποία δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει πως υπάρχει η παραμικρή περίπτωση η κόρη της να έχει βλάψει τα τρία παιδιά της.

«Ήμουν στον σπίτι και με ειδοποίησε η μικρή κόρη μου ότι ήρθε η αστυνομία. Πήγα στο σπίτι της Ρούλας. Δεν το περίμενα αυτό που συνέβαινε απέξω. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που έλεγε ο κόσμος. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που φώναζε ο κόσμος και αντηχούν μέσα στο κεφάλι μου γιατί ξέρω το παιδί μου. Δεν θα την υπερασπιστώ επειδή είναι παιδί μου, αλλά επειδή την ξέρω και την μεγάλωσα σαν μητέρα και πατέρας μαζί.

Τα εγγόνια ήταν πολύ συχνά κοντά μας. Μας έχουν στοιχίσει τόσο πολύ που πλέον λέμε ότι ζούμε για να ζούμε. Τα παιδιά δεν είναι μία τραγωδία για εμένα, ήταν κάτι παραπάνω. Η Ρούλα έκλεγε όταν πέθαναν τα παιδιά. Πονούσε, ούρλιαζε όταν πέθανε η Τζωρτζίνα κάτι που δεν έκανε ποτέ. Επειδή η Τζωρτζίνα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει και επικοινωνούσαν με τα μάτια. Αν η Ρούλα ήθελε να κρατήσει τον άντρα της περισσότερο δεν θα σκότωνε την Τζωρτζίνα. Έτσι δεν θα διέλυε την οικογένειά της. Δεν θα είχε κανένα κέρδος.

Η Ρούλα τα υπεραγαπούσε τα παιδιά της. Παντού μαζί της. Δεν τα άφηνε. Κάθε μέρα πλυμένα, κάθε μέρα ταϊσμένα. Η Μαλένα της έλεγε ‘με αγαπάς μαμά; Είμαι το καλύτερο παιδί του κόσμου’. Έτσι και η Τζωρτζίνα. Δεν το πιστεύω ότι το παιδί μου έχει κάνει κάτι. Έχει την απόλυτη στήριξή μας. Μέχρι με κλείσω τα μάτια μου θα είμαι δίπλα της».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.