Τελικά όντως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ»...

Τελικά όντως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ»…

Και αυτό φαίνεται...

Ήταν το κόμμα του 2021- υπό την έννοια πως βρισκόταν συνέχεια, και για μια μακρά περίοδο, στο πολιτικό προσκήνιο: ο αδόκητος χαμός της Φώφης Γεννηματά άφησε «ακέφαλο» το Κίνημα Αλλαγής, με 6 ολόκληρους υποψήφιους να μπαίνουν στην κούρσα της διαδοχής της αδικοχαμένης αρχηγού του ΚΙΝΑΛ.

Εν τέλει, όπως είναι γνωστό, στη δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης «αναμετρήθηκε» με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον Ευρωβουλευτή να… επικρατεί με μεγάλη ευκολία έναντι του πρώην πρωθυπουργού.

Το μεγάλο ζητούμενο μετά την εκλογή Ανδρουλάκη ήταν το πώς θα καταφέρει να διατηρήσει τον αρχικό ενθουσιασμό που επικρατούσε στον κόσμο, με το πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ να είναι η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δημοσκοπήσεις αμέσως μετά την ανάληψη των ηνίων του ΠΑΣΟΚ (διότι, ας μη γελιόμαστε, περί αυτού πρόκειται…) έστελναν το κόμμα στα εκλογικά ουράνια, καθώς από το 8.1% που πήρε στις τελευταίες εθνικές εκλογές το 2019 φερόταν να έχει φτάσει στο 18%!

Φυσικά, όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, αυτό το +10% είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να μετουσιωθεί σε πραγματικές ψήφους σε βάθος χρόνου, όμως φαίνεται πως ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ συνεχίζει να τα πηγαίνει περίφημα.

Γιατί το λέμε αυτό;

Πολύ απλά γιατί μετά την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse προ δύο ημερών, τα ποσοστά του Κινήματος παραμένουν εξαιρετικά υψηλά. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, έπεται το Κίνημα Αλλαγής με 14%, στη συνέχεια βρίσκεται το ΚΚΕ με 6%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 «παίρνει» 3%.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως τώρα, που έχει περάσει αρκετός καιρός και έχει καταλαγιάσει ο άκρατος ενθουσιασμός της αρχής, οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα και δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ έχει μία διόλου ευκαταφρόνητη άνοδο της τάξης του 6%.

Αυτό το ποσοστό, πέραν του ότι το εδραιώνει ως 3ο κόμμα, αλλάζει μελλοντικά και τις ισορροπίες, καθώς είναι πια ξεκάθαρο πως κανένα κόμμα δεν πρόκειται να έχει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Και είναι αλλιώς να είσαι ο τρίτος πόλος με ένα 8% κι αλλιώς με 14%-15%…

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.