Εκταφή Τζωρτζίνας: Τι άλλο θα πάρουν για εξέταση εκτός από το tablet

Εκταφή Τζωρτζίνας: Τι άλλο θα πάρουν για εξέταση εκτός από το tablet

O ιατροδικαστής Λέων εξηγεί.

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, μητέρας των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, με την κατηγορία τουλάχιστον μίας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, είναι μόνο το πρώτο επεισόδιο της εξέλιξης του δράματος, με τις έρευνες να συνεχίζονται και νέα στοιχεία να προκύπτουν για να εξεταστούν και να δέσουν τις κατηγορίες.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε μετά την επιβεβαίωση του γραφείου κηδειών ότι η Τζωρτζίνα ετάφη με το τάμπλετ της οδηγεί στη διαδικασία της εκταφής της 9χρονης ύστερα από εισαγγελική εντολή προκειμένου να υπάρχει δρομολόγησή της τις επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ανέφερε «Υπάρχει ανάγκη να διανοιχθεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το τάμπλετ», προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν πολύτιμα στοιχεία για της αρχές μετά την εξέτασή του.

Κάτι εξίσου σημαντικό που θα προκύψει μετά την εκταφή είναι να παρθούν τρίχες από τα μαλλιά του κοριτσιού για να γίνει ανάλυσή τους και να μάθουν οι ειδικοί πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά, τα οποία προηγήθηκαν του θανάτου της 9χρονης από κεταμίνη.

«Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα», τόνισε ο κ. Λέων ενώ για τα αίτια των θανάτων των δύο άλλων παιδιών πρόσθεσε:

«Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.