Σασμός | Παραιτήθηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος μετά την καταγγελία για βιασμό - Τι απαντά

Σασμός | Παραιτήθηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος μετά την καταγγελία για βιασμό – Τι απαντά

Ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς αφήνει τη σκυτάλη αλλού.

Η καταγγελία βιασμού από την Έλενα Αθανασοπούλου που αφορά σε γνωστό σκηνοθέτη και έγινε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, δημιούργησε ένα σούσουρο στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια για τον άνθρωπο στον οποίο αναφέρεται.

Η ηθοποιός υποστήριξε πως την βίασε στα 21 της, πριν από 12 χρόνια. Δεν είπε το όνομά του, αλλά είπε ότι έχει υποβάλλει μήνυση. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αποφάσισε να μιλήσει μόνος του ανοιχτά και πρόκειται για τον Κώστα Κωστόπουλο, σκηνοθέτη της σειράς «Σασμός».

Ο κ. Κωστόπουλος απορρίπτει το σενάριο της κ. Αθανασοπούλου και κάνει λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης του. Μάλιστα, για να μην υπάρξει κάποια επίδραση στην πορεία της σειράς, ο κ. Κωστόπουλος ανακοίνωσε πως παραιτείται μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη αν είναι βιαστής ή αν η καταγγελία της ηθοποιού δεν ευσταθεί.

Αυτό σημαίνει πως ο «Σασμός» θα είναι υπό την καθοδήγηση άλλου ανθρώπου στα γυρίσματα της επόμενης σεζόν που θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή τον Ιούλιο.

«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την “καταγγελία” της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, “φωτογραφίζοντας” συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από “γνωστό σκηνοθέτη”, χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι. Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η “καταγγελία” αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους οσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων.

Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα.

Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του.

Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ (Σασμός). Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.